Metalowa chłodnica

30 Lis 2010, 13:18

Siema wszystkim. Pytanko może banalnie banalnie, ale yyyyy...czy gdzieś poza ASO poszczególnych marek aut można dostać chłodnicę z metalowymi bokami, wszędzie teraz tylko plastik :evil: a potrzebne mi to po to żeby do Patrola zmotać chłodnicę (jeden zamiennik to zakamieniony syf a oryginalna pomimo że nie cieknie i auto się nie grzeje to jest w stanie dopuszczającym), ewentualnie jakieś modele aut z chłodnicami podobnymi wymiarowo do Patrola K260 oprócz Iveco 2.8 bo to to już wiem. A boki muszą być metalowe co by przerobić otwory na strone z Patrola,wiem że upierdliwe :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

01 Gru 2010, 00:23

weź ramke z zamiennika i wymień rdzeń na szerszy :wink:
nie będziesz nic przerabiał dostaniesz wydajniejszą chłodnicę o większych lamelach (łatwiej błoto wypłukać) ;)
ludzie którzy naprawiają chłodnice będą wedzieć o co ci lotto :mrgreen:
cena nie mała ale znośna ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Gru 2010, 09:45

zazwyczaj w cenie nowej chłodnicy :wink: ale opłaca się bo będzie wydajniejsza i trwalsza niż plastisiowa
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

01 Gru 2010, 11:47

No właśnie i tutaj jest problem. Znalazłem w katalogu Nissens'a chłodnice do mojego Patrola wymiar ten sam ale jedna ma grubość 34 a druga 40, tylko że plastyś/miedź i tak się zastanawiam nad tą grubszą...
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej ekonomiczne SUV-y
    Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...