[Śląsk-Katowice] Mieszczuch z segmentu A/B do 8-10k zł.

21 Cze 2017, 08:08

Witam serdecznie!
Za waszym doradctwem i forum udalo mi się już kupić 3 pojazdy dlatego zwracam się do was z ponowną prośbą w znalezieniu auta w tej klasie.
Auto jest dla mojej lubej i oczekiwała by od pojazdu
Zwrotnośći
Klimatyzacji
Przednich szyb w prądzie
oraz... stosunkowo nowoczesnego wyglądu(pewnie ją przegadam jak znajdzie sie jakieś fajne auto).
Auto będzie używane przeważnie w mieście oraz raz na jakiś czas trasa 20km na A4.
Zastanawiamy się nad
*Fiat Panda -myslalem o 1,3 mJet 70KM ten pierwszy bez wszystkich dislowych udziwnien bądź 1,2 PB
*Fiesta MK 6 (z tego co widziałem różniły się wnęterzem i chciałaby ta nowsza wersje - tutaj kompletnie nie wiem z jakim silnikiem?Czytałem że 1,25 i 1,4 pb sa całkiem dobrymi silnikami
*Corsa C - W oplach nie siędze kompletnie więc cięzko mi tutaj jakiś dobry motor dobrać.

Luba nie ukrywa ,że byłoby miło gdyby auto miało spalanie rzędu 5,5 na trasie 7 w miejskim. Części były stosunkowo niedrogie. Gdzie wiekszość napraw i tak pewnie bym robił ja bądź teściu wiec kwestia psotnych fiatów byłaby rozwiązana. Gdyby dało się tym wozem wyprzedzić tira bez strachu bylby to fajny ficzer ale nie wymagany :P

/Edit
Na marginiesie, czy każdy aute od panów Kierat (Auto-renoma/El-mot) z truskolasów możecie polecić bez dwóch zdań ?
Jeżeli macie swoje propozycje miejskich pojazdów byłbym rad je przeczytać
Dziękuje za pomoc
Shus
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 323F
Silnik: 1,5 Ba
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

21 Cze 2017, 09:47

Jak klima, to szyby w prądzie nie są potrzebne, łatwiej będzie znaleźć, bo mieszczuchy są z reguły masakrycznie biedne.

Tak od siebie, jak ją kochasz, to nie pakuj do auta segmentu A. Ja bym swojej tego nie zrobił...

Fiesta ok, Corsa ok. Dorzuć Clio, Colta, Punto, nie wiem co tam jeszcze, generalnie to co w najlepszym stanie weź i jest małe, ale bez przesady z tym A.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

21 Cze 2017, 09:51

To nie tak że chce ją wpakować do segmentu A. Sama chciała.
ja szukam najlepszej opcji dla niej.
Fiesta / Corsa - jaki silnik?
Colt - o tym nie myślalem
Clio II - odpada niestety, ja bym drugi raz do tego auta nie wsiadl :D
Puto 2 FL ?
Shus
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 323F
Silnik: 1,5 Ba
Rok produkcji: 1997

21 Cze 2017, 16:02

Shus napisał(a):Puto 2 FL

jak najbardziej,w tym budżecie znajdziesz młody rocznik,auto z polskiego salonu i nawet trafisz na sztukę z 1ręki.

Zerknij na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko książka wygląda na zbyt nową.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co prawda ma swoje wady ale dla kobiety do miasta będzie w sam raz.
[link do oferty na Olx wygasł] - handlarz ale ładnie wygląda.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Cze 2017, 00:41

Shus napisał(a):Fiat Panda -myslalem o 1,3 mJet 70KM ten pierwszy bez wszystkich dislowych udziwnien
akurat ten silnik od początku nie był zbyt udany (tzn jako nowy był, ale zwykle jego żywot kończył się na 150-170k) no i większość Pand jak i innych małych aut z dieslami szły na floty - kto normalny z klientów indywidualnych dopłaca w salonie sporą sumkę aby jeździć silnikiem z gorszą kulturą pracy niż benzyna, a i naprawy droższe, zwłaszcza, jak ktoś jeździ krótkie odcinki.

Getz jest spoko, ale nie z tym silnikiem - powyżej 80 praktycznie nie przyspiesza.
Shus napisał(a):Na marginiesie, czy każdy aute od panów Kierat (Auto-renoma/El-mot) z truskolasów możecie polecić bez dwóch zdań ?
Focus z mojego profilu był kupowany u jednego z nich (zanim jeszcze założyli komis), byłem z kilkoma znajomymi jak i z ich znajomymi u tych panów na oględzinach (zawsze dochodziło do transakcji) i w każdym przypadku auta służą bezawaryjnie. Choć trzeba zaznaczyć, że ceny mają niemal z kosmosu (kilka dni temu widziałem Vectrę B 99' za coś ok 8k, gdzie w większości ogłoszeń chodzą mniej więcej za 5...), no ale za dobry towar zawsze trzeba zapłacić więcej (trochę dwuznacznie to zabrzmiało :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Benzynowe kombi segmentu C z pojemnym bagażnikiem
    Samochody segmentu C cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością. W pierwszym kwartale 2017 roku zarejestrowano – zgodnie z raportem PZPM – ponad 37 tys. takich pojazdów. Za wynik ten odpowiadają głównie ...