Mikrofon/Głośnik Zestaw Głośno/ Mb SPRINTER

14 Maj 2012, 16:57

Witam . Posiadam Oryginalne Radio w Sprinterze model : MF2830 i chciałbym jak juz w/w zamontować zestaw głośnomówiący lub sam głośnik . Już nawet dzisiaj chciałem zamontować mikrofon do tego radia lecz nie było kompatybilne z nim . Dzowniłem nawet do sklepu od którego brałem go lecz on rozłożył ręce i odparł że sprzedają tylko taki . I teraz moje pytanie czy już ktoś montował takie czary do tego modelu radia??
Na fakturze nazwa mojego mikrofonu to : Mikrofon Do zestawu./ VOX na Jack 2,5 .

Z Góry dziękuje za pomoc
ElektroM
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1986
Auto: MB

16 Maj 2012, 11:32

Witaj na forum. Jesteś pewny,że dobrze podłączasz mikrofon? Być może potrzebujesz uniwersalnej końcówki,przejściówki. Co dokładnie powiedzieli Ci w sklepie? Powinieneś mieć do tego dołączoną również instrukcję co i jak podłączyć.
AudioRMS
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW 330 CI

20 Cze 2014, 22:24

KOlego odgrzewam starego kotleta odnośnie mikrofonu do sprintera. Powiedz czy udało się prawidłowo podłączyć mikrofon. Ja zakupiłem do tego radyjka oryginalny mikrofon z tym tylko, że końcówkę musze sobie dorobić sam. W sewrisie odesłali mnie z kwitkiem bo powiedzieli, że oryginalny mikrofon do tego radja jakie posiadam mogę kupić w zestawie z radiem za bagatela 2 tyś.. I teraz za bardzo nie wiem gdzie odpowiednio wpiąć ten mikrtofon
pphumax18
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 07 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: MB Sprinter 906
Silnik: 2,2 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

11 Sie 2014, 22:49

Witam
Podłączam się do tematu czy udało się coś ci kolego wymajstrować z podłączeniem tego mikrofonu? Ja dokładnie usłyszałem to samo w serwisie MB i dalej rozłożyłem ręce jak oni. NIby serwis oryginalny powinien znaleźć rozwiązanie na ten problem ale widze, ze mają już gdzies klientów :unsure:
itspablo
Nowicjusz

Miejscowość: LUBIN