Nawigacja z kamerą

14 Wrz 2011, 14:41

Witam serdecznie,

przy niektórych nawigacjach znalazłem złącze A/V umożliwiające podłączenie kamery/odbiornika bezprzewodowej kamery do cofania/prakowania.
Czy ktoś miał z tym do czynienia? Czy może polecić takie rozwiązanie?

Pozdrawiam
R.
ruppertus
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia II 1.9 TDI

02 Paź 2011, 19:23

witam, o ile widoczność za samochodem osobowym jest raczej dobra i oczywiście zachowujemy wzmożoną ostrożność aby czasem nie potrącić dziecka które nagle weszło nam za pojazd i jest niewidoczne w lusterkach z racji niewielkiego wzrostu, to tu nawigacja z kamerą jest tylko przydatnym dodatkiem. Osobiście jeżdżę długim Mercedesem Sprinterem i tu wielokrotnie taki zestaw okazał się przydatny, zwłaszcza jeżeli nie ma drugiej osoby która pomoże nam w cofaniu. Używam NR 780 H i kupiłem to urządzenie właśnie z myślą o podłączeniu kamery. Zestaw się sprawdza i osobiście mogę to polecić, jeżeli jest taka opcja to warto z niej skorzystać
badgen
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Nissan Primera
Silnik: 2.0 140 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Lis 2011, 09:58

Wejście AV ma jeszcze jedną funkcje. Można do niego podłączyć np. DVD i mieć spokój z dziećmi w trasie.
czeslaw69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: Seat Leon
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Essex Super Six 1927 rok
    Samochód jest klasycznym amerykańskim pojazdem z lat 20-tych. Koła z drewnianymi szprychami i duży 6-cylindrowy silnik. Essexy były najpopularniejszymi samochodami w Warszawie w branży taksówkarskiej! Pojazd ...
    Gran Turismo Polonia Light / relacja
    W dniach 13-16.09.2009 odbyła się wersja ,,Light" najlepszego motoryzacyjnego eventu w Polsce o nazwie ,,Gran Turismo Polonia" która odbyła się w czerwcu tego roku. Ten event miał być bardziej kameralny. Bez rozgłosu, ...