Nexia, problem z hamulcami

25 Lis 2010, 13:21

Witam.
Potrzebuje pomocy w temacie hamulców w nexii. Płyn zalany do pełna,a pedał hamulca trzeba docisnąć na maxa aby cokolwiek załapało. Odpuszcza i znowu trzeba docisnąć. Stało się to nagle w trakcie jazdy. Jadę z tym do mechanika i nie wiem o czym z człowiekiem rozmawiać. Nie chcę zostać naciągnięty, więc proszę o fachowe opinie.
donSosna
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

27 Lis 2010, 15:55

"Samochody osobowe
Samochody - opinie użytkowników, opisy, ciekawostki... [nie dotyczy problemów technicznych]" - tak brzmi opis działu w którym zamieściłeś swój temat :evil:
Prosze zapoznać się z tematyką działów na forum i pisać tematy we właściwych działach.
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lis 2010, 18:20

Padła Ci pompa hamulcowa. Wymień na nową. Wymiana samych uszczelniaczy daje efekt ale na bardzo krótko.
Nie widząc samochodu nie stawiam 100% diagnozy. Mogę tylko sugerować i przypuszczać.
jarek-ck
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

28 Lis 2010, 18:41

donSosna napisał(a):a pedał hamulca trzeba docisnąć na maxa aby cokolwiek załapało.

A wspomaganie dziala... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
    Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...
    Lexus RX500h - czy taki samochód ma jakieś wady?
    Najmocniejsza hybryda w modelu RX to właśnie wersja 500h dysponująca silnikiem benzynowym i tu uwaga TURBO benzynowym! Przyzwyczailiśmy się że w samochodach tej marki występują silniki bez doładowania, a tu taka niespodzianka ...