Niedziałający woofer i wybór głośników do Astrolota 2

12 Lut 2019, 07:51

Witam proszę o pomoc w doborze głośników do Astry hatchback Mam radio DEH-S3000BT Głośniki są z przodu 2 syczki 2 woofery stare lumpy z czego od pasażera nie działa.
Myślałem już nawet nad zestawem ze wzmacniaczem, potem już nad zestawem separowanym a teraz myślę nad wooferami i matami wygłuszającymi tylko za nimi bo... Budżet na tą chwilę to ok. 150zł Myślałem nad [link do oferty na Allegro wygasł]
Co byście koledzy polecili?
Edycja: Poszperałem po znanym portalu i na początku jakieś boshmanny znalazłem niedrogie. Różne są w tej cenie modele, np.: [link do oferty na Allegro wygasł] Ale ale... są zestawy. Nie wiem na ile warte
1. [link do oferty na Allegro wygasł] Tylko, że zdjęcia pokazują 4 głośniki i 2 zwrotnice a w opisie jest, że aukcja dotyczy 2 głośników... No i Lombard...
2 [link do oferty na Allegro wygasł] Nie wiem czy z używanymi pionkami to dobra cena za taki zestaw.
3. [link do oferty na Allegro wygasł] najciekawszy dla mnie zestaw i pomysł żeby podpiąć pod standardowe syczki. Starczy na maty bez naciągania budżetu.
Ostatnio edytowany przez dernel, 12 Lut 2019, 09:56, edytowano w sumie 1 raz
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Lut 2019, 08:45

Linki nie dzialaja
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Lut 2019, 09:56

Poprawione :-)
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Lut 2019, 10:39

Jeżeli twoje tweetery "syczki" :) są dobre to myślę że ostatni zestaw nr 3. Rocford Fosgate FNX 1406 będzie bardzo dobrym wyborem. Musisz tylko poprosić o gwarancje rozruchową.

Radyjko masz całkiem fajne i na pewno taki zestaw głośników pociągnie bez wzmacniacza z dobrą jakością dźwięku.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Lut 2019, 13:18

Cichy77 napisał(a):Jeżeli twoje tweetery "syczki" są dobre

Syczą ale się za bardzo nie znam :-D
W razie czego jak znajdę kasę to się już kupi jakieś używki i wymiana nie będzie trudna bo to w trójkątach przy szybie :-)
Ile wziąć tej gwarancji rozruchowej, 30dni?
Będą potrzebne te dystanse, takie z MDFu?
I też proszę doradzcie jaką matę kupić bo jestem zielony w tym temacie :mrgreen:
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

26 Lut 2019, 18:36

Może głośniki z STX? Nie są drogie, a jakościowo nie odstają od konkurencji.
Miłko90
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...

27 Lut 2019, 16:11

Nie wyszło z zakupem fosgate.
Mam już że sobą zestaw PHONOCAR TITANIUM LINE 120W ze zwrotnicami wooferami i niskotonowymi.
Ujdą? :-D
Myślę nad wzmacniaczem do nich oprócz wygłuszenia.. i jaki dobry by był?
Mam takie ogłoszenia na tapecie
Alpine bbx-t600 120,-
Vortex 300 VX4075 170,- do nego
Lub rozważam czy gdyby było za mało basu z zestawu to czy nie dać skrzyni do bagażnika kiedyś a teraz zainwestować w 4 kanały:
Blaupunkt EMA 460 190,- do nego

Co z wygłuszeniem. Maty dekarskie się nadadzą?

Pozdrawiam
dernel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Mar 2019, 20:15

Też bym pomyślał nad tymi głośnikami stx. Polska, niedroga marka, może Cię zaskoczyc ;-)
wapniak66
Nowicjusz