26 Lip 2014, 23:26
Super dziękuje za pomoc jutro się za to wezmę bo dopiero z pracy wróciłem.
Tak przy okazji żeby już nie zakąłdać multum tematów.
Od mojej ostatniej podróży (około 1000km w dwa dni) głównie po autostradzie/ekspresówce (średnia prędkość 120-140km) auto zaczęło hałasować jak autobus , dokładniej hałas pochodzi z okolic przednich kół , rozpoczyna się po przekroczeniu 60km/h , domyślam się , że mogą to być łożyska więc je zamierzam wymienić do tego na pedałach czuć tarcie bo do szumu z kół dochodzi dzwięk tarcia ale tutaj już podejrzewam klocki/tarcze do wymiany to jednak inna bajka.
Druga sprawa , że samochód strasznie ściąga na lewą stronę , pomyslałem że odkąd mam to autko nie wymieniałem drążków ani końcówek , czy może to być powodem ?
Ogólnie auto prowadzi się tragicznie i zamierzam (w końcu) się tym zająć , jeśli macie jakieś inne pomysły co może powodować jeszcze to złe prowadzenie proszę o info!
Dodam , że w ciągu ponad pół roku wymieniłem amorki. Zaś przeguby wahacze gdzieś z rok w tył z tym , że auto było bardzo mało uzywane.
Do tej pory zostawiałem kupno części w rękach mechaników , teraz myślę , że czas samemu się tym zająć bo zapewne mogę an tym oszczędzić ,a nie powiem kasy za wiele nie ma....
Pytania jakie rodzą się w mojej głowie bo w ogóle nie znam się na cenach i trwałości.
1. Rozumiem , że co do łożysk wystarczy kupić 2 takie zestawy po jednym na lewą stronę i prawą stronę.
2. Ile takich drążków poprzecznych i końcówek trzeba zakupić ?
3. Jaki sklep internetowy byście mi polecili jako godny zaufania
4. Czy w/w problemy może powodować coś jeszcze prócz łożysk/drążków?