Nowy samochód do 50tys

28 Sty 2010, 23:20

nowego auta nie kupowal bym w Polsce..
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

29 Sty 2010, 22:15

KIA Soul, Renault Clio szczególnie kombi bo ma sprytną podłogę w nim, Hyundai i20, Toyota Yaris będą ok. Aveo sobie odpuść, bo silnik 1.4 100 koni który w nim jest jest prehistoryczny, Polo i Corsa niby samochody roku ale co z tego, ten tytuł pozwolił głównie na podniesienie ceny tych modeli, które nic konkretnego sobą nie reprezentują i są kiepsko wykonane (przynajmniej Corsa, bo o Polo nie wiem bo nie siedziałem, ale za tą cenę którą VW za niego chce - na pewno drożej niż Seat Ibiza - to chyba będzie miał szczerozłote alufelgi i diamentowe szyby, bo inaczej żal tyle dać za auto klasy B).

Lub też Hyundai i30 celuj w 1.4 COMFORT, za niecałe 50 tys. a wyposażenia oprócz Soula nikt lepszego nie da (klima aut z filtrem, wszystkie szyby i lusterka elektryczne, lusterka podgrzewane, radio cd mp3 z wyjściem na USB i iPoda oraz sterowaniem w kierownicy, regulacja lędźwiowa foteli, 4 poduszki pow. + 2 kurtyny, w Soulu chyba dodatkowo standardem jest ESP)
Ostatnio edytowany przez ACSznycel, 01 Lut 2010, 01:52, edytowano w sumie 1 raz
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Sty 2010, 16:45

ACSznycel napisał(a):i są kiepsko wykonane (przynajmniej Corsa, bo o Polo nie wiem bo nie siedziałem,
ACSznycel napisał(a):i są kiepsko wykonane (przynajmniej Corsa, bo o Polo nie wiem bo nie siedziałem,

Uwierz mi, że Polo głównie chwalone jest za jakość wykonania i materiałów użytych we wnętrzu. Muszę przyznać im rację, jak na swoją klasę wnętrze jest bardzo dobrze wykonane.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

30 Sty 2010, 19:54

Ja bym kupił nową Ibizę. Jest ładna szybka i mieści się w 50 k.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

01 Lut 2010, 12:32

Ibiza ma ten problem że aby miała ręce i nogi (tj. przyzwoity - ale jeszcze nie szybki - silnik oraz zadowalające wyposażenie), to musisz za nią dać 55tys. (1.6 MPI 105KM wersja style + klimatyzacja za 4tys.), a to zdecydowanie za dużo za Seata klasy B... Ilość miejsca w środku, wyciszenie, komfort, wyposażenie nie są warte tych 55 patyków, jedynie co Ibiza kusiła mnie wyglądem, bo faktycznie jest ładna.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

01 Lut 2010, 13:17

No, faktycznie wygląd Ibizy jest zabójczy, ale jak na jakość, prestiż marki, wielkośc, oraz oferowane wyposażenie jest zdecydowanie za droga..
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka?
    Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...