Ocena auta z ogłoszenia A6 C6 4.2 BAT

24 Kwi 2020, 11:25

Fusion napisał(a):A jaki silnik jest warty uwagi, jeżeli chodzi o bryłę a6 c6 ? Tak aby nie wpędzić się w koszta, jak w tym przypadku.
F

2,0 TFSI
z diesli 2,0 TDI CR

tylko musisz patrzeć na ceny bo za 18 tys to raczej A6 C5..

szybki napisał(a):Po to żeby czuć walnięcie z Nm, mieć bezawaryjność a niestety w przy tym silniku nie masz ani jednego ani drugiego. Do tego spalanie jak w czołgu w 100% nie adekwatne do wrażeń.
Gdzie takie coś można wyczytać? bo akurat znam 2 osoby które maja 4,2 V8 (nie fsi) i Twoje wyczytane bajki nie pokrywają się nawet w 2%...
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

24 Kwi 2020, 11:41

Spalanie 20L lpg jeszcze jestem w stanie przełknąć

Niestety ale diesel odpada, najeździłem się już dieslami, wiem, że moment obrotowy, turbo i małe spalanie, do tego chip i 30% mocy więcej, ale teraz czas na PB + lpg :)
Fusion
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

24 Kwi 2020, 11:44

No to w tej cenie nic innego nie kupisz więc bierz i grzebaj
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Kwi 2020, 12:25

Bartolekk napisał(a):Gdzie takie coś można wyczytać? bo akurat znam 2 osoby które maja 4,2 V8 (nie fsi) i Twoje wyczytane bajki nie pokrywają się nawet w 2%...

Jest to podstawowy zarzut ludzi świadomych... powtarzany między innymi na forach ałdi.
A jak byś słyszał o przypadku wkur...wionego klienta ma s4 który przyjechał bmw v8 chcącego pokroić siekierą
Pana w komisie to chodziło o moje audi i komis kolegi :D
I w odróżnirniu od Ciebie miałem v8 ki tego koncernu którymi jeździłem.
Bartolekk napisał(a):2,0 TFSI
z diesli 2,0 TDI CR

Ktoś szuka v8 a tu 2,0tdi wirus dopadł czyjąś głowę :D
Fusion napisz czego potrzebujesz od auto to może oszukamy przeznaczenie :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

24 Kwi 2020, 12:47

Do 20 tys.pod LPG to będą starsze auta, np.:
Audi A6C5
Ford Mondeo MK3 ST220
Lexus GS 300
Mercedes W203 C230K/C320
Saab 9-3 2.0T
Volvo S60 2.3/2.4 T5
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

24 Kwi 2020, 12:53

szybki napisał(a):I w odróżnirniu od Ciebie miałem v8 ki tego koncernu którymi jeździłem.

Jakbyś nie kupował najtańszych śmieci na handel to byś miał troszkę inne podejście.
No i widzę duch hipokryzji który sam na poprzedniej stronie proponował 3,0 TDI po "czipie"...juz zapomniałeś? czy na tyle jesteś nonszalancki że Twoje propozycje są ok a innych nie?
A nie zapomniałem autor szuka V8 to 3,0 TDI 6 cylindrowe to "prawie to samo".
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spiesz się powoli - jedź płynnie
    Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...

24 Kwi 2020, 13:07

Bartolekk napisał(a):Jakbyś nie kupował najtańszych śmieci na handel to byś miał troszkę inne podejście.

Tak wiem moje s4 b7 miało 75k.km. a s8 v10 miało pewnie z 40k.km. do tego potem trafiły pod strzechę moich kolegów więc dziwnym trafem kazdy z nich miał takie same spostrzeżenia. A do tego nie kupowałem ich na handel tylko było naturalną sprawą że najpierw słuchasz mitów a potem je weryfikujesz. Do tego mam teraz kilka V8ek może fizycznie nie moje ale używam ich więc chłopczyku nie mów mi która v8 jak jedzie.

Bartolekk napisał(a):No i widzę duch hipokryzji który sam na poprzedniej stronie proponował 3,0 TDI po "czipie"...juz zapomniałeś? czy na tyle jesteś nonszalancki że Twoje propozycje są ok a innych nie

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem dzieciaku... temat tyczył się a6c6 i małego budżetu oraz tego że autor sam dłubie.
A 3,0tdi akurat w porównaniu do kiblowatego V8 jest może nie idealną opcją ale godną przemyślenia.
I jeszcze rozumiem ktoś ma 30-40k.jest miłośnikiem marki i chodzi tylko o sam fakt posiadania pod maską v8 no ale chyba tak nie jest.

Dlatego pytałem autora tematu czego oczekuje od auta...

Fusion szukaj coś w tą stronę. Wydasz pewnie z 10k dodatkowo ale rozłożysz sobie na raty a do tego sporo sam zrobisz.
Odczujesz fajnie jadące V8.
No i świeżo wygląda.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe