Opel astra 1.7 TD 'Jak odpowietrzyć układ chłodzenia????

31 Mar 2009, 20:27

opel astra 1.7 TD ''ISUZU''
Jak odpowietrzyć układ chłodzenia silnika??????
mateuszek2100
Nowicjusz

• 31 Mar 2009, 23:47

nom jak masz przeciesz odpowietrzniki od chlodnicy prosne a jak tak sie nie da to normalnie zaczniemy od nowa naewsz plynu dodajesz gazu pare razy zagrzeje sie to odpowietrzasz no i tyle co tam jest w tym skomplikowane sam mam aster 2 1,7 turbo diesel i normalnie odpowietrzalem

:lol: milej robutki
    spider1859
    Nowicjusz

01 Kwi 2009, 07:16

wystarczy nalac płynu pod korek i sam sie odpowietrzy jak rozgrzejesz silnik potem uzupełnij płyn i wsio
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

01 Kwi 2009, 10:46

Tak tylko gdzie znajduje sie odpowietrznik bo ja go tyle co kupiłęm i nie wiem :D:D:D pomóżcie :(:(
    mateuszek2100
    Nowicjusz

01 Kwi 2009, 17:35

nie ma odpowietrznika ten układ sam sie odpowietrza tylko musi byc zakrecony korek od zbiorniczka.
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

02 Lip 2011, 14:32

Nie ma odpowietrznika w astrze. Musisz nalać płynu, zakręcić korek, rozgrzać auto, uzupełnić płyn i znowu rozgrzać. Na koniec uzupełniasz sobie płynu i jest wszystko w temacie.
    KubicaFan
    Nowicjusz

Miejscowość: okolice Bydgoszczy
    Prawo jazdy: 10 11 2011
    Auto: Renault Megane I, 1.6e 90KM
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
      15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...
      Kierowco - mądrze używaj świateł w samochodzie
      W sezonie, kiedy pogorszona widoczność z powodu opadów i gęstych mgieł niejednemu kierowcy sprawia kłopot, dbanie o sprawność i czystość oświetlenia w naszym samochodzie nabiera szczególnego znaczenia. Bardzo ...