Opel astra 96 rok 1.7tdl

24 Maj 2008, 19:00

witam mam problem z popychaczami zaworów silnik się zazgrzeje i łamią sie popychacze zaworów stało mi sie tak 3razy niewiem co jest grane regulatory za karzdym razem po zdjęciu wałka były wyciskane wszystko nowe dobrze ustawione a mimi to po zagrzaniu sie silnika pękają dzwigienki.jerzeli ktos sie spotkał z tym to prosze o pomoc silnik 1.7 diesel oploski pozdrawiam
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW
  • 24 Maj 2008, 19:08

czy rozrzad na pasku jest ustawiony prawidłowo?robiłes to sam czy jakiś mechanik składał?
    chicken19
    Zaawansowany

24 Maj 2008, 19:15

mechanik ustawiał według ksiąrzki silnik palił od strzała i cicho chodził wszystko było ok do czasu dopuki sie nie zagrzał i tak 3 razy
    domin
    Początkujący

27 Maj 2008, 14:59

Sprawdź czy nie ścieło klina na małym kole od rozrządu.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

27 Maj 2008, 15:49

tego nie sprawdzałem ale wałek sie kręci i jakąś kompreche tam ma wczwesniej auto kolesiowi sie zagotowało i jakiś czas tak jechał zgasił i niezapaliło juz
    domin
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
      Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
      Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
      Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...