Opel Calibra - Pytanie o samochód

05 Cze 2009, 12:39

myśle że z opłatami nie przesadzają bo jeżeli kolega jest młody dostanie 30%zwyżki za wiek a ubezpieczenia dla świeżych kierowców tanie nie jest coś o tym wiem pozatym calibra wcale mało nie pali a i części też tanie nie są, kolega ostatnio "nieco pokiereszował" swoją cali i za reflektor musiał zapłacić chyba z 200 zł ;D
a jeżeli chodzi o Tigre to też wcale mało nie pali jak już małe sportowe to proponuje Pume albo wspomnianą wyżej celice :P
lewy13
Początkujący

Miejscowość: wadowice

05 Cze 2009, 14:51

No OC w PTU jest pakiecik za 500zł dla świeżego kierowcy, akurat moja siostra płaciła po raz pierwszy z tym że od pojemności 1.8

W sumie 2.0 115 to nie jest jakiś demon prędkości i tak pewnie on tyle nie ma mocy po tych 15-17 latach użytkowania jak ma jeszcze lpg to ma tam z 80 KM max, reszta zdechła
andrewb25

05 Cze 2009, 16:42

Jak dla mnie Calibra to fajniutkie auto takie pierdzielenie ze duze opłaty itp. nie sa wcale takie duze oczywiascie ze za 5 tysi nie kupisz super nówki fury bo jest wielu takich którzy wola kupic kierwonice w biedronce niz zmienic pasek rozrzadu.Moim zdaniem lepiej poczekac dołozyc i kupic nowsze po liftingu 136 konne wozidełko bo niektóre starsze wersje nieraz nie trzymaja mocy i np. ze 150Km robi sie ledwo 140 czesci w miare tanie no blacha tylko zostaje ale tego sie nie przeskoczy ale własciwie to nie ma takich samochodów które by sie nie psóły :???:
Krzysiek18
Nowicjusz

05 Cze 2009, 16:55

widzę, że tu każdy po uszy w temacie siedzi, haha :razz:
kup se Lanosa a nie pierdzielisz z jakimś gównem typu calibra
Loosmo
Początkujący

05 Cze 2009, 20:48

Calibra od razu kojarzy się z agro-tuningiem :D dlatego poszukaj sobie coś bardziej cywilizacyjnego i sportowego... Civc IV albo V na początek są idealne, nie dużo palą a jeszcze jak z LPG to tańsze koszta i jeżdżąc taką Hondą masz wyższy prestiż niż taką Calibrą :D
ale to tylko moje skromne zdanie :)
beka_18
Nowicjusz

Miejscowość: Pszczółki

05 Cze 2009, 20:58

beka_18 hehe dobre agro-tuning :P
zgadzam się z Tobą w 100%
Loosmo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automaster Show 2013 / relacja
    Na lotnisku w Kamieniu Śląskim 28 kwietnia odbyła się impreza Automaster Show 2013. Dla fanów motoryzacji przygotowanych było kilka testów sprawnościowych: jazda na trolejach czy test Stewarta, ale każdy mógł ...
    Uważaj co kupujesz - handel dokumentami do wraków aut.
    Przykre i zaskakujące jest to, że nawet niemiecki sprzedawca wie na czym zależy złodziejom którzy kupują taki wrak. Na pierwszym miejscu zdjęcie dokumentów do auta ..... bo tylko one przedstawiają jakąś wartość.

05 Cze 2009, 22:13

Calibra kojarzy mi się z kupą blachy na 4 kołach oklejoną naklejkami i obwieszoną metrami neonów :grin: Tak jak pisali poprzednicy najlepsza będzie Honda Civic, samochód oszczędny i nie do zdarcia (japońskie silniki) :grin:
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie