Opel Corsa C 1.2 Wypadające biegi

06 Lip 2018, 18:36

Witam

Ostatnio mam problem z biegami a mianowicie wyskakuje mi taka czarna kulka

Czytałem że ludzie wymieniają cięgła takie czarne plastikowe tylko że u mnie to jest na miejscu a wyskakuje ta kulka zaznaczona na zdjęciu

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Bayan
Obserwowany

10 Lip 2018, 12:29

Prawdopodobnie gniazdo kuliste jest wyrobione przez to wyskakuje ten mechanizm. Poszukaj sobie gniazda kulistego zmiany biegów do twojego modelu. To jest taki biały plastik który wkłada się w to miejsce co zaznaczyłeś i do niego wchodzi ta kula z tej łapy co widać niżej że wypadła.

Możesz kupić zestaw naprawczy wybieraka skrzyni biegów za około 60zł i to na pewno powinno pomóc w naprawieniu problemu https://allegro.pl/zestaw-naprawczy-wyb ... 16452.html
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...
    Czy warto rozszerzyć ubezpieczenie samochodu OC o AC?
    Czy warto rozszerzyć ubezpieczenie samochodu OC o AC, skoro autocasco wiąże się z dodatkowym kosztem? To pytanie zadaje sobie wielu kierowców, przeglądając oferty. Tym bardziej że podczas gdy ubezpieczenie OC (odpowiedzialności ...