Opel Corsa C

06 Sie 2009, 11:18

Witam, szukam właśnie samochodu do 20 tyś. i szczególnie interesuje mnie Opel Corsa C, chciałbym spytać o wasze uwagi na temat silnika, przebiegu itd. co radzicie w tej cenie ? chciałbym tez aby auto to miało dobre wyposażenie i mocny silnik. A może jakies inne auto w tej cenie?
pozdrawiam.
bartek_
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

06 Sie 2009, 11:34

Autko spoko tylko nie skuś się na silnik 1,0. To kompletna pomyłka...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Sie 2009, 11:53

Na jakim silniku ci zależy? ropa czy benzyna? jeżeli benzyna to tak jak kubuch mówił unikaj silnika 1,0, ja posiadam silnik diesla 1,7 DTI 75 KM i zapewnia on temu auto dobrą dynamikę to japoński silnik Isuzu, po roku 2003 sa juz silniki 1,3 cdti to z tego co wiem konstrukcja fiata i tez sprawia sporo problemów.
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

06 Sie 2009, 16:16

to zależy od oferty, może to być i diesel i benzyna. A powiedzcie mi jak taka corsa będzie się zbierała i jeździła z silnikiem w dieslu 1.3 CDTI 70KM ? nie ukrywam, ze czasami chciałbym trochę nią poszaleć. I jeszcze gdzie najlepiej takiego auta szukać ? na stronach typu otomoto.pl czy giełdach samochodowych?
bartek_
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

07 Sie 2009, 14:19

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
może coś takiego ja tez mam wersje sportową tylko że z alumami opla i bardzo fajnie sie prezentuje
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...