OPEL MONTEREY 3,1D

06 Paź 2008, 19:41

OD NIEDAWNA JESTEM POSIADACZEM OWEGO AUTKA LECZ MARTWI MNIE JEDNA RZECZ POPROSTU JEST BARDZO MUŁOWATE JEŻDŻE W PRACY INNYMI AUTAMI Z SILNIKEM DIESLA I SĄ TO RAKIETY MÓJ JEST MUŁEM JAK NA TAKA POJEMNOŚĆ BO 3,1 D TO SŁABIUTKI . MOŻE KTOŚ PODPOWIE CO MOŻE BYĆ ZA PRZYCZYNA ?
MIREK50
Nowicjusz

07 Paź 2008, 09:07

nie pisz drukowanymi literami bo oznaczają one krzyk. a nikt nie lubi słuchać krzykaczy :wink:
sprawdź turbinę, może to ona jest powodem braku mocy w Twoim autku
wymieniłeś filtr powietrza? zapchany/brudny też mocno zmula auto i powoduje kopcenie.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

08 Paź 2008, 11:05

Bardzo mułowaty to znaczy jaki ?? To jest samochód, który waży 2 tony rakietą nigdy nie będzie. Dokonaj pomiaru chociaż prostego rozpędzania się do 100km/h wtedy można będzie coś więcej powiedzieć. Poza tym jakaś większa liczba szczegółów by się przydała czy to model zmotany jakoś czy czysta seria ??
szymonskce
Nowicjusz

Miejscowość: Skierniewice

08 Paź 2008, 18:32

mułowaty tzn cieżko go rozbujać na drodze wiadomo waży 2t ale brak mu ducha dzisiaj wymieniłem filtr powietrxa i paliwa niby troche lepiej ale to jeszcze nie to . Rok temu wymieniony został pasek rozrządu może jest lekko przestawiony trudno powiedzieć
MIREK50
Nowicjusz

08 Paź 2008, 22:17

a jak wygląda spalanie? w normie czy wzrosło? z wydechu leci kopciuch czy jest czysto? obroty są stabilne, rosną szybko po dodaniu gazu? nie zauważyłeś niepokojących drgań?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux w nowej wersji Black Bison
    Japońska firma WALD International po raz kolejny opracowała pakiet tuningowy do samochodu Toyoty. Tym razem fachowcy od tuningu wzięli na warsztat pick-upa marki i stworzyli model Hilux Sports Line Black Bison Edition. Rasowa ...