09 Lip 2014, 22:39
Mam Vectre B 2.0 16V w sedanie, miałem taki problem z skrzynią biegów że na 1 biegu miał normalne kopniecie a na reszcie biegów auto było strasznie mułowate, TC i ABS ciągle były włączone, dałem do mechanika coś mi tam pogrzebał nawet zbytnio nie wytłumaczył co było przyczyną no i było dobrze przez 2 msc, znowu zaczeło dziac mi sie identycznie to samo + auto w ciągu godziny potrafiło gasnąc mi kilka razy, inny mechanik stwierdził że skrzynia do wymiany wiec kupiłem inną i wymieniłem, efekty takie same a na dodatek wsteczny wgl nie wskakiwał ale było widac ze sie włacza bo na obroty wieksze wchodził. Pojechałem do elektromechanika który po podłączeniu do kompa ustalił że jest błąd sprzegła Hydrokinetycznego, kupiłem i zamieniłem sprzegla a efektu ciagle brak, kolejny mechanik stwierdził że przyczyną ,, mulenia " sie auta jest nieodpowiedni olej ( hydrauliczny z skrzynia do wózków widłowych ) oraz nie wymieniony filter, a przyczyna braku wstecznego to tzw ,, koszyczek " który naprawiają w serwisach z automatycznymi skrzyniami. Ogólnie na chwile obecną, auto porusza sie do przodu chodz z wielkim bólem bo przełącza biegi na wysokich obrotach a wsteczny wgl nie wskakuje. Poradźcie co mam zrobic dalej !!! PS ( opcje oddaj go na złom nie wchodzą w rachube ) Smile