Opel vectra B 2.0 DTL brak mocy

07 Lut 2009, 18:32

Ja przed sprzedażą samochodu (Passat B5) miałem wymieniany komputer i inne różne badziewia elektroniczne. I o dziwo przy włożeniu innego zmniejszyła mi się wartość przebiegu o jakieś 100 tys. :shock: miał przejechane 180 tys. a po zmianie komputera miał 90 tys. :shock:
Jak go sprzedawałem to powiedziałem gościowi że było tak i tak wzięliśmy go na diagnostykę i było tyle ile dokładnie powiedziałem, więc nie powiedziałem mu że jest to oryginalny przebieg ... jak to inni robią :? na allegro jest dużo aut z prawdopodobnie cofanym przebiegiem bo nie możliwe, że auto ma ponad 10 lat i ma 140tys. przebiegu . No tzn. tam może 1na20 jest z oryginalnym przebiegiem ... najlepiej jest podłączyć samochód do komputera diagnozującego samochody ... przy okazji wykryjemy jego inne wady ... :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • 07 Lut 2009, 20:27

Tak jest, diagnostyka taka nieraz pokazuje inne wady auta o których właściciel często nie raczy poinformować klienta. Zwykle później twierdzi że zapomniał ale wszyscy wiemy jak jest naprawdę.
    Każdy taki oszust mający coś do ukrycia w samochodzie który sprzedaje zawsze mówi " możemy pojechać na diagnostykę"
    Ja to często słyszałem ale w rzeczywistości boi się żebyśmy tylko nie powiedzieli " dobrze, więc jedźmy". Bo wtedy jego d..a mokra za przeproszeniem :)
    stasiowski121

07 Lut 2009, 22:10

Właśnie pomagałem koledze w kupnie Laguny i gość tak właśnie cwaniaczył, że może jechać do mechanika wszystko sprawdzić itd. itp. ale póki co autko jest w porządku , może mówił prawdę mówiąc: "nie mam nic do ukrycia..." to się okażę ... kolega ma w posiadaniu autko dopiero 3dni więc nie może ocenić rzeczywistego stanu , ale wstępnie stwierdza że jest OK :)
    A sprzedający nie budził we mnie żadnych zastrzeżeń (póki co) :D
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 22:15

w niektorych samochodoach przy posiadaniu odpowiedniego programu mozna sprawdzic przebieg
    ale w tych starszych autach ponizej 2000r. nie da sie raczej sprawdzic przebiegu komputerem :)

wtedy zostaje tylko nr VIN i zrobienie ładnych oczy w serwisie
    pzdr
    Pawlo
    Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

07 Lut 2009, 22:19

ja sprawdzałem przy Lagunie I `98r.
    Ostatnio edytowany przez BRIAN842, 07 Lut 2009, 22:19, edytowano w sumie 1 raz
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 22:19

Hehe Panowie ładnie od tematu żeśmy odeszli :D
    Ostatnio edytowany przez stasiowski121, 07 Lut 2009, 22:20, edytowano w sumie 1 raz
    stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Hyundai Santa Fe Nowej Generacji w testach Euro NCAP
      Hyundai Santa Fe Nowej Generacji został uznany za najbardziej bezpieczny samochód w swoim segmencie, w ocenie Euro NCAP w 2012 roku. Wyniki we wszystkich kategoriach testowych okazały się najlepsze w klasie, co czyni ...

07 Lut 2009, 22:20

No lekko :) miała być Vectra i brak mocy a są przebiegi :) ale mam nadzieję, że autor się nie obrazi :)
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 22:25

Ja w golfie III też sprawdzałem.
    A co tam, troszkę żeśmy odeszli ale taki temat też ważny:)
    stasiowski121

08 Lut 2009, 13:45

A ja mam megane dci z 2001 roku i przebieg auta jest rejestrowany tylko w komputerku na liczniku, bo po wymianie licznika wyświetlił mi się przebieg auta, z którego brałem licznik. Robiłem to osobiście więc jest tak w moim aucie na 100%.
    Poranek
    Początkujący

Miejscowość: Turek/Bydgoszcz

08 Lut 2009, 17:51

gniazdo ma! trzeba podłaczyc skaner i po robocie.moze ktorys zawor elektromagnetyczny.p1590 elektryka. p1220 -szukaj pompy.zatarty przestawiacz kąta wtrysku.
    shrek19791016
    Początkujący