Opela Astra 1.8 16v - nie wchodzi na obroty

06 Paź 2009, 20:07

siemka. mam problem z oplem astrą 1.8 16v (125KM) w tamtym tygodniu kupiłem samochód i wracałem na gazie, wymieniłem już pompkę paliwową i filtr paliwa . Niestety samochód nie chce mi wejść na obroty kiedy daję mu po gazie. Naciskając lekko pedał gazu owszem obroty się zwiększają , ale nacisnąć gwałtownie to go hamuje (jakby mu czegoś brakowało)
Może to być problem z silniczkiem krokowym?? Czy raczej sonda?? Aha dodam jeszcze że od kiedy auto pali na benzynie to świeci mi się pomarańczowa ikonka silnika a jak przełącze na gaz to gaśnie. Na gazie jak depnę po pedale gazu to startuje dobrze ale po 4 tyś obrotów brakuje mu mocy.. Może ma za małą dawkę gazu?? Proszę pomóżcie i dziękuje za każdy wpis
dawid20d
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
  • 07 Paź 2009, 07:31

Jeżeli świeci ci się ikonka silnika to jak najszybciej jedz do mechanika , niech odczyta kody z komputera,mógł paść któryś czujnik który reguluje prace silnika. Pamiętaj jezdząć z zapaloną kontrolką silnika możesz poczynić większe szkody . Jak rozwiążesz problem nie zapomnij napisać na forum gdzie tkwiła usterka!
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
    Miejscowość: góral podbeskidzia
    Prawo jazdy: 01 08 2005
    Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4