Opinia na temat Forda

31 Maj 2015, 10:32

Koniu napisał(a):Ty się lepiej zajmij sprzedażą swoich trupów szykowanych pod handel.

Spokojna twoja niepoczesana :D

Za ile by takie mondeo nie było to jest niewypał, każdy to powie. Pogódź sie z tym w końcu że Ford nie miał udanych Diesli 2.0
Miałem dwa TDDI i obydwa sie rozleciały, trzeci założyłem to odpaliłem i od razu jechałem go odsprzedać w komis :idea: Wejdź chociażby na forum forda to dziale "silniki" zobaczysz jakie tematy dominują. Ciągle te nieszczęsne diesle.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

31 Maj 2015, 10:41

krikus napisał(a):Za ile by takie mondeo nie było to jest niewypał, każdy to powie. Pogódź sie z tym w końcu że Ford nie miał udanych Diesli 2.0
To może działa na handel, jak kupujesz auto dla siebie to nie. Jak się nie kupi trupa to na TDDI sie nie narzeka, taka jest prawda kolego. Najlepszym przykładem na to że się nie znasz jest to że wychwalasz pod niebiosy Vectre DTI bo się pompa nie posypała a Mondziaka uważasz za złom.
krikus napisał(a):Wejdź chociażby na forum forda to dziale "silniki" zobaczysz jakie tematy dominują. Ciągle te nieszczęsne diesle.
Wejdź na jakiekolwiek forum dotyczące danej marki w dział silniki to tematy dominują silników diesla bo często mają bardzo wysokie przebiegi. :roll:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Maj 2015, 10:48

Owszem diesle mają większe przebiegi toteż dlatego częściej są opisywane ich awarie, ale jesli chodzi o Fordowskiego 2.0 to jest przypadek szczególnie częsty.
Poza tym kilku znajomych też miało mkIII w Dieslu i nie zachwalali tego sobie.
W Oplowskim 2.0 DTI tylko pompy sie (podobno?) psują, reszta jest ok w miare trwała.
A w TDDI ? dochodzi turbina ze zmienną geometrią, sterownik pompy, W TDCi j/w turbina + dwumasa, pompowtryski i pozostała elektronika silnika.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

31 Maj 2015, 11:32

Znam przypadek Focusa z TDDI który telepie sporo kilometrów i jakoś się nie psuje..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2015, 12:43

A w którym aucie nie psuje się dwumas, turbo ze zmienną geometrią łopatek?
teraz wymyślasz jeszcze że znajomi też mieli :roll:
Po prostu kupuje się auto zadbane. Przykro mi, Twoje takie nie było i nie ma co się oszukiwać. Te samochody mają grubo ponad pół miliona na liczniku.. To też trzeba wziąć pod uwagę..
A w Vectrze?
popychacze zaworów czy uszczelka pod głowicą itd.
Koniu
Forumowicz VIP

31 Maj 2015, 15:46

To waszym zdaniem w jakiej cenie dostane "dobre" mondeo ? A i jak myślicie ile take auto spali Sedan/hatchback ?

Wiem że powinienem wstawić to w nowy temat, ale znalazłem ogłoszenie z chevrolet Lacetti [link do oferty na Olx wygasł]

CO o nim myślicie pewnie znowu dostane "zjebe" że za mało kasy jak za taki rocznik itp. ale kto pyta ten nie błądzi :)
Rout
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 07 2013
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius 1.8 VVT-i - test spalania
    Toyota Prius to najsłynniejsza i zarazem pierwsza seryjnie produkowana hybryda. Obecna, czwarta generacja doczekała się m.in. wersji z napędem na wszystkie koła oraz pięciomiejscowej odmiany z napędem plug-in. Prius czwartej ...

31 Maj 2015, 16:24

Przedlift od 10
polift od 12.5-13.
Rout napisał(a):Wiem że powinienem wstawić to w nowy temat, ale znalazłem ogłoszenie z chevrolet Lacetti
Właśnie nie, pisz w tym bo się potem bałagan robi. :)
Zdjęcia słabej jakości i 3 znaki wodne na nich, ciekawe jak długo się sprzedaje
Koniu
Forumowicz VIP

01 Cze 2015, 07:09

Tylny zderzak był malowany,przedni prawy błotnik też,ogólnie szału nie ma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

02 Cze 2015, 19:54

A co powiecie na temat gazu do mondeo ? Jest to ryzykowne zagranie tzw. silniki dają rade z gazem, czy lepiej sobie odpuścić benzyne i polecieć w diesel ? (U mnie jeżeli benzynka to tylko z gazem)
Rout
Nowicjusz

02 Cze 2015, 19:59

W Mondeo do gazu najlepsze jest 2.5 V6, warunkowo podejdzie 2.0
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

02 Cze 2015, 20:12

Czyli jak bym dorwał 2.0 w benzynie to gaz teoretycznie go nie zabije?
Rout
Nowicjusz

02 Cze 2015, 20:14

z tego co mi szef mówił u niego w 2,0PB + LPG najgorsze są falujące obroty, a winne są zawory, mimo, że pomiary mówią co innego. Zrobił i jeździ już drugim Mondziakiem na LPG (wcześniej mk1)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

02 Cze 2015, 22:14

To wszystko zależy.. od egzemplarza, gaziarza i hajsu wydanego na instalke..
Ja bym nie pchał bo godne polecenia są tylko 2.5 v6. Do 2.0 ludzie pchają ale to jest loteria, dlatego tylko warunkowo..

Zastanawia mnie jednak coś innego.. Nie stać Cię na polifta a dalej drążysz temat. Masz 13k + 2.5 na instalke? Wszystko w jakiś tam widełkach negocjacyjnych..
Koniu
Forumowicz VIP

03 Cze 2015, 13:52

A wiecie czy robili coś w mondeo benzynie polift , tzw. czy zmieniali coś z silnikami, na lepsze oczywiście. Czy w benzyny przed i po lift różnią się tylko blachami(lepsza konserwacja) ?
Rout
Nowicjusz

03 Cze 2015, 15:38

Nie zmieniali silników. Tylko doszedł 2.2 TDCI który niby był poprawionym 2.0 TDCI... Było lepsze zabezpieczenie ale to nie daje Ci gwarancji że nie wyjdzie rdza np. na rantach drzwi.
Koniu
Forumowicz VIP