REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie wiem czy masz klimtronik czy manualne sterowanie ale to mi wygląda na problem z klapką która steruje nawiewem na przednią szybę.zwiroo napisał(a):Druga sprawa zauwazylem ze po wlaczeniu obiegu zewnetrznego i wlaczenie nawiewu na szybe przednia prawie nic nie wieje i nie leci cieple powietrze tylko zimne, gdy wlacze obieg wewnetrzny to leciu cieplutkie i normalnie wszedzie elegancko wieje
Trzeba. Odkręcasz korek od chłodnicy zalewaszpłyn na maksa nagrzewnice otwierasz na pełne grzanie i uruchamiasz silnik. Obserwujesz stan płynu i flesz jak go ubywa aż do rozgrzaną silnika i włączenia wentylatora wtedy masz pewność że termostat się otworzył. Uzupełniasz płyn w zbiorniku i zakręcasz korki. Pozwala żeby silnik ostygł. Jak będzie zimny ponownie uzupełniasz brakujacy płyn i sprawszasz czy po włączeniu silnika pokazują się jeszcze jakieś bąbelki. Jak nie to zakręcasz i sprawdzasz czy leci gorące powietrze z nnagrzewnicy. Jak tak to pozostaje ci tylko zajrzeć 2-3 razy przed kolejnymi uruchomieniami zimnego silnika sprawdzając poziom płynu. Tylezwiroo napisał(a):Nastepna sprawa jak odpowietrza sie uklad chlodzenia (po wymianie nagrzewnicy bedzie trzeba to zrobic)
Musisz zatem wyciągnąć i wymienić tą nagrzewnicę.zwiroo napisał(a): boczki gdzie widac kawalek obudowy nagrzewnicy i cieknie wlasnie z tej obudowy
To z nawiewem może pomóc automatyczna kalibracja i wtedy zobaczysz czy coś się poprawi jak nie to trzeba będzie pewnie dostać się do klapki sterującej tym nawiewem na szybę.zwiroo napisał(a):Mam automatyczny klimatronic
Pomyśl o jakimś garażu bo pogoda ma być przez kilka dni na minusie w nocy więc ciężko będzie coś zrobić tym bardziej że sporo rozbierania i plastiki jak zimne to trzeba bardzo uważać żeby nie połamać. Jaki to klucz do tej poduszki może warto go kupić?zwiroo napisał(a):Probowalem sam ja wymienic ale niestety stanalem na sciaganiu poduszki z kierownicy brak odpowiednich kluczy no i przemarzłem tak zimno, wiec bez garazu nie dam rady.
Kacper napisał(a):może pomóc automatyczna kalibracja
Kacper napisał(a):wyciągnąć i wymienić tą nagrzewnicę
W Peugeocie chyba kalibracja tylko przez odpowiedni interfejs.zwiroo napisał(a):Nie mam pojecia jak w Peugeot 607 kalibruje sie automatycznie