Witam. Mam problem z Passatem 1.8T. Otóż dzis na diagnostyce wykryto mi błąd elektrozaworu. Nie mam porównania czy autko chodzi złe. Czy chodzi o zaworek N75 czy moze jakis inny jak to zdiagnozować?
Zawór n75 jest to zawór który steruje turbiną, przepływomierz <czujnik masy zasysanego powietrza> nie ma nic do tego ponieważ zaworem steruje podciśnienie z kolektora ssącego, w zależności jakie jest podciśnienie <ciśnienie> w kolektorze ssącym zawór sterowny podciśnienie ustawie łopatki zmiennej geometrii turbiny. Czyli zaworek puszcza podciśnienie do gruchy zmiennej geometrii łopatek. A przepływka w blokach widzi poprawnie masę zasysanego powietrza??
Jaki najlepszy samochód prowadził Jeremy Clarkson? Jeremy Clarkson odpowiedział na kilka pytań dla motoryzacyjnej platformy społecznościowej Drivetribe. Wśród poruszonych wątków padł temat najlepszego samochodu, jaki kiedykolwiek prowadził. Okazuje się, że słynny ...
Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...
Ja mam ten sam motor w swojej a6 ale u mnie w ogóle turbiny nie słychać , w środku cichutko aż miło, myślę że głośna praca turbiny nie jest dobrą oznaką:/
Faktycznie kiepski dostęp do tego zaworu jest w tych silnikach niestety, ale ja zaczął bym od sprawdzenia wężyków podciśnienia czy z nimi wszystko oki, druga sprawa w vagu masz opcje przetestowania tego zaworu pod względem elektrycznym <czy cyka> bez wyciągania, wężyki czasem pękają lub sie zatykają. Ale jak już będziesz musiał wyciągnąć to zdemontuj plastkową osłonę cewek, i rurę dolotową do filtra <tą z pasa o gumową od filtra>, z filtra odkręć blachę osłonową będziesz miał troche miejsca. I przede wszystkim rób to na zimnym silniku nie będziesz miał całych rąk poparzonych;)