Passat B5 nie pali

14 Paź 2013, 10:08

Witam!
Mam problem z odpaleniem Passata B5 rok 97, podłączyłem źle klemy tzn zamieniłem plus z minusem, po czym zrobiłem to prawidłowo - jakiś czas palił po wymianie bezpiecznika, teraz nie chce zapalić jakby nie dostawał paliwa, słyszałem =, że jest coś takiego jak reset silnika, jak to zrobić czy ktoś może mi pomóc,
lukasz86
Obserwowany

Auto: Passat B5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Paź 2013, 11:47

nie rozumiem tego "zamieniłem plus z minusem" wygląda na to ze chciałeś sprawdzić co sie stanie po zamianie klem. A w ogóle kreci silnik? Załapuje cos podczas rozruchu? Czy tylko kręci /?
DamianVWB5
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 12 2003
Auto: VW Passat B5
Silnik: 1,6B 3B 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi

14 Paź 2013, 13:34

Po prostu nie ja podłączałem kable, tylko druga osoba no źle podłączyła, ale po tym zdarzeniu wymieniłem dwa bezpieczniki i normalnie palił i jeździł nic się nie działo, przestał noc i silnik kręci ale nie załapuje
lukasz86
Obserwowany

Auto: Passat B5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

14 Paź 2013, 19:46

a układ zasilania dostaje paliwo? może cofa sie paliwo do zbiornika i juz cieżko z odpaleniem wtedy. Mialem podobny objaw gdy skonczyło mi sie paliwo. Dolałem ale juz nie odpalił,krecił bez efektu odpalenia dopiero na zaciąg odpalił.
DamianVWB5
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 12 2003
Auto: VW Passat B5
Silnik: 1,6B 3B 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Alpine A110-50 - samochód koncepcyjny
    Aby uczcić 50-lecie ikony, jaką jest model Berlinette, Yann Jarsalle (projektant) i Axel Breun (dyrektor samochodów koncepcyjnych i wystawowych w Renault Design) poddali reinterpretacji pierwotne zasady stylistyczne ...