Passat B6 zmiana cyferblatu

13 Maj 2009, 21:23

Witam, ja w temacie chodzi mi o zmianę cyferblatu(mam wersję USA) ze skali milowej(mp/h) na kilometrową(km/h). Teraz tak, moją główną rozterką jest potrzeba cyferblatu wyskalowanego do 280 km/h, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Co robić???Jedna z firm wystawiającej sie na allegro odebrała mi nadzieje na cokolwiek gdyż dostałem odpowiedź taką, że liczniki do mojej wersji(2.0 tfsi) są tłoczone(co to znaczy???) i musiałbym wymienić cały licznik co mnie zdziwiło, gdyż temperature wymieniłem... ludzie pomocy!! Czytałem owe forum http:/forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=42259 i zainteresowała mnie informacja o licznikach z cyferblatami z małymi milami i dużymi kilometrami, lecz znaleść coś takiego graniczy z cudem. :mad:
Ostatnio edytowany przez Passatsdz, 15 Maj 2009, 23:46, edytowano w sumie 1 raz
Passatsdz
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

17 Maj 2009, 21:01

Co ja bym zrobil na twoim miejscu?!Nauczył się czytać tę prędkość w milach przetłumaczoną na kilometry ,nauczysz się bez problemu,wystarczy tylko odczytywać prędkości dopuszczalne i problem z głowy! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Maj 2009, 22:06

heh mniejsza ze mna :) ale mam problem z żoną ;D ona sie tak szybko nie nauczy bo wsiada do tego auta raz na jakiś czas i na przyklad ostatnio zapomniala ze nie jedzie 80kmh tylko prawie 130 i dobrze, że to auto sie dobrze na zakrętach trzyma ;)) co lepsze cicho w nim, bardzo. a czy ktoś nie orientuje sie czasem czy nie zamówie takiego cyferblatu w salonie ???
Passatsdz
Nowicjusz

19 Maj 2009, 10:15

nie wiem czy czasem te które wysyłam poniżej to te o które Tobie chodzi ale zerknij ... look - >
[link do aukcja.onet.pl wygasł]

[link do aukcja.onet.pl wygasł]
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

21 Maj 2009, 15:46

nieee, to nie ten, ja poszukuje wyskalowanego do 280 km/h i z małymi milami :))
Passatsdz
Nowicjusz