Pasta na odpryski lakieru - co wybrać ?

08 Sty 2011, 14:09

Witam, kupiłem autko z Włoch, ma jeden defekt, zniszczony lakier, szczególnie na przodzie, pełno małych odprysków tak jakby jeździło po drogach szutrowych, przy tym kilka rys ogólnie. Nie jest to nowy samochód więc można mu to wybaczyć. Co zastosować w celu zatuszowania tych defektów nie pogarszając blasku lakieru? Polerka chyba nie zakryje rys. Próbowałem lekkościerną TEMPO i już jest lepiej, lakier dostał blasku ale jeszcze widać te odpryski. Słyszałem kiedyś o pastach renowacyjnych, koloryzujących. Bardzo proszę pomóżcie mi z wyborem bo jestem kompletnie "zielony" :) Dodam że to czarny metalik. Pozdrawiam
marcinsparco
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

08 Sty 2011, 22:54

Nie wiem , bo nie widze , ale przypuszczam że lakierowanie elementów będzie najlepszym rozwiązaniem.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

08 Sty 2011, 23:28

Znalazłem coś takiego w necie że pasty T-cut Color Fast albo Sonax Polish&wax color lub TurtleWax Color Magic są dobre, czy możecie mi coś o tym powiedzieć z własnych doświadczeń ? PS. Nie chciałbym go malować...
marcinsparco
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

18 Cze 2011, 22:20

Są takie mikrofarbki z pędzelkami, którymi możesz zakryć odpryski. Niestety, nie widzę tych odprysków, więc nie wiem czy to wystarczy. zawsze możesz podjechać do lakiernika.
Alu-dys
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie?
    Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...