Peugeot 206 Benzyna SILNIK PRZERYWA!!

20 Gru 2010, 17:19

Witam!
Piszę w związku z defektem silnika występującym w moim aucie. Sprawa wygląda tak, że w momencie gdy silnik się na grzeje, na drugim i trzecim biegu w szczególności silnik przerywa w zakresie obrotów 2000-3000 poniżej i powyżej (co mnie dziwi) nie ma takiego objawu. Wydaje mi się, że czym bardziej silnik się nagrzewa tym jest większa częstotliwość przerywania. Dodam, że uszkodziła mi się rura wydechowa której jeszcze nie wymieniłem, ale nie sądzę by było to przyczyną złego funkcjonowania silnika.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam.
smrodi
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

22 Gru 2010, 20:41

To zależy ,w którym miejscu rura ma dziurę?!Blisko kolektora? A jak z przewodami zapłonowymi,nowe czy stare?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

12 Sty 2018, 00:10

Spróbuj dodatku do przeczyszczenia układu i wtrysku. K2 ma dość dobre, zarówno benzyna (K2Benzin), jak i Diesel (K2-Diesel). Jeśli to nic poważnego, powinno pomóc.
bask
Początkujący

Auto: Opel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na przejeździe pierwszeństwo ma zawsze pociąg!
    Podróżując samochodem często na naszej drodze napotykamy na przejazdy kolejowe, czyli skrzyżowania torów kolejowych z drogami publicznymi. W Polsce na 380 tys. km dróg publicznych, występuje 15 867 przejazdów ...
    Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...