10 Lut 2007, 17:54
Witam. Mam peugeota 206 1,4 benzyna rocznik 2000r. przejechane ma 42tyś. , czyli niewiele. Od kilku dni zauważyłem, że jak zaczyna się hamować silnikiem to strasznie coś stuka. Im szybciej jade i zaczynam hamować silnikiem na wyższym biegu tym stukanie jest z większą częstotliwością, wrzucam na luz i jest trochę ciszej ale tak samo stuka i jak zaczynam zwalniac na luzie to czestotliwość stukań maleje. Byłem praktycznie w 3 zakładach i tak: I zakład powiedzieli, ze albo półoś, albo skrzynia biegów, naprawa od 250 - 1000zl, II zakład - skrzynia biegów, ale nie wiedzą co to na 100%, jak sie pojeździ i sie samochód "zesra" to bedzie wiadomo co to na 100%, mogą tez mi to rozebrac i sprawdzic co to za jedyne 600zl, III jakis lebiega prywatny - pierdzieli, ze prowadnica hamulca w co oczywiście nie wierze, bo co ma piernik do wiatrołapu. Tak więc może ktoś miał podobny problem, albo wie co to, to proszę o pomoc... Jeszcze pojechałem dla śmiechu do peugeota licząc, że może oni coś pomogą za darmo, ale jakiś grubas powiedział, ze jak sie zdecyduje u nich na naprawę to zobaczą mi to za darmo, a jak nie to obczają o co kaman za jedyne kur*** 100zl.