Peugeot 3008 vs Opel Insignia

28 Mar 2022, 15:35

Cześć wszystkim. Jestem na etapie poszukiwań i mam dylemat między dwoma modelami samochodów.
Model 1
Peugeot 3008, 2.0 HDi Allure 163km automat.
Diesel, przebieg około 200tys. Rocznik 2011
Cena 32tys

Model 2
Opel Insignia 2.0 CDTi, 160km automat.
Diesel, przebieg około 230tys. Rocznik 2009
Cena 28tys

Zależy mi przede wszystkim na wygodzie oraz jak najmniejszej ilości wizyt u mechanika w przyszłości poza obligatoryjnymi wymianami filtrów i olejów.

Z góry dziękuję za opinię oraz porady
Dawcio2a
Obserwowany

29 Mar 2022, 12:04

Chcesz tylko "lać i jeździć" a szukasz wyeksploatowanego kilkunastoletniego diesla, to nie idzie w parze.
Po drugie to dwa zupełnie różne samochody, z jednej strony limuzyna, a z drugiej strony kompaktowy vano-suv.

Ja bym nie brał ani tego, ani tego ale z dwojga złego w tym przypadku Peugeota. Ale to też zależy czy jeździsz długie trasy czy większość po mieście i co rozumiesz pod pojęciem wygoda.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

30 Mar 2022, 11:14

Oszczędność na stacji już się powoli kończy, u mechanika tym bardziej. Chyba, że samemu umiesz coś zrobić przy samochodzie wtedy może ma to sens. Wybrał bym insignie - chociaż tak jak przedmówca napisał to dwa zupełnie inne auta i ciężko je porównać jeżeli chodzi o właściwości.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...