Peugeot 406 coupe pininfarina

15 Kwi 2016, 16:26

Witam czy budzet 10 tys starczy mi na auto podane w temacie? I czy fo jest dobry wybor jak na 1 samochod?
Relioz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Kwi 2016, 17:57

Tak spokojnie kupisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2016, 18:44

A czy to dobry wybór na 1 autko? I czy za taka cene oplaca sie jezdzic za nim po Polsce czy szukac czegos raczej blisko?
Jak cos to jestem z Lubuskiego, jak moglbys sie rozgladnac czy jest cos sensownego na ten moment to bylbym wdzieczny.

Jak narazie wzglednie niedaleko mnie sa
[link do oferty na Olx wygasł]

oraz

Relioz
Nowicjusz

15 Kwi 2016, 18:49

Ja bym wolał na pierwsze kupić coś tańszego zeby w razie stłuczki nie było tak bardzo szkoda.
Za autem nie ma sensu jechać dalej jak 100-150km no chyba że jest to pewny zakup.

Pierwszą 406 można obejrzeć,zbić cenę ze względu na usterki,zrobić i śmigać.
Drugi to jakiś szrot,po pierwsze coupe skończono produkować w 2004roku a po drugie ceni tylko 9000zł? Jeszcze diesel i najbogatsza wersja..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2016, 18:58

Jestes w stanie powiedziec mniejwiecej ile bym wydal na te naprawy?
Relioz
Nowicjusz

15 Kwi 2016, 19:00

Miałem takiego.w full opcji. Bez gazu. Zapłaciłem 8tys zł. Poprzedni właściciel (37lat, 2 dzieci ) sprowadził go sam z za granicy i użytkował prawie 7 lat. Auto nie zmęczone. Do zmiany mialem opony rozrząd i okazyjnie zrobiłem filtry i oleje bo zależało mi aby go dopieścic pod siebie bo w sumie olej mial zmieniany przed zakupem 2 tyś km.
One maja ocynk wiec spokój z rudą o ile nie miało przygód. Niektórzy twierdza że 2.0 to za mało do niego...ale mi wystarczało. Był na prawdę dynamiczny. Na autostradzie 170 mozna sobie płynąć w spokoju a max jechałem 205km/h. Cena rozrządu bo wymienialem to 460 zł z robotą u dość dobrego mechanika znajomego. U niego tez robiłem wymiane wszystkich filtrow i oleju oraz zmiane oleju w skrzyni. Zaplacilem 350 zł z robotą. Podkreślam ze filtry jak i kabinowy miałem najdroższe z dostępnych w sklepie. Auto jak dla mnie bomba. Choć wielu znajomych twierdziło że woleli by e46 w tej kasie na co reagowalem mega śmiechem. Jak chcesz mieć oryginalne auto to to jest to. Nie ma ich wiele właśnie tak jak e46 która ma wielu wielu młodych kierowców....wiadomo z jakich przyczyn (...)
A i spalanie w zimie komputer pokazywal 9.2 a latem 7.6. I tak w sumie przy tankowaniu wychodziło. A jeździłem dość "dynamicznie" lecz zero upalania.
edie
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 12 04 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e36
Silnik: 1.8
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...

15 Kwi 2016, 19:04

W 500-600zł powinieneś się zamknąć.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2016, 17:31

Dzieki za odpowiedzi, a czy sa jeszcze auta ktore sa malo awaryjne, maja tanie czesci i sa w miare ekonomiczne, i przede wszystkim maja podobne wyposazenie (wygode) do tego puga tak do 10-11 tys?
Relioz
Nowicjusz

16 Kwi 2016, 20:51

Ciężko o coś tak wygodnego zamkniętego w coupe.... Na tylnej kanapie wozilem znajomych i nikt nigdy nie narzekal na brak miejsca. Spokojnje (nie zgodnie z prawem jednak) trzecia osoba sie mieściła z tyłu. Auto orginalne...czy ładne kwestia gustu lecz dla mnie tak...zaskakująco fajne wyposażenia...osiagi dobre. Zawsze mozna szukać 3.0 z gazem jak 2.0za mało lecz jak mówisz ze to pierwsze auto to spokojnie wystarczy. Mi się to auto nie psuło. Nie narzekalem. A czy coś podobnego ale innego? No wlasnie ja szukałem w tej kwocie w podobnych kryteriach i bezkonkurencyjnie wygrała 406stka coupe.
edie
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 12 04 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e36
Silnik: 1.8
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Kwi 2016, 23:03

Jezeli chodzi o wygode tochodzilo mi czy znajde w tej cenie jakiegos ladnego sedana z takim wyposazeniem.
Relioz
Nowicjusz

17 Kwi 2016, 11:33

Z coupe popatrz jeszcze na Forda Cougara i Hyundaia Coupe.
Z większych to może uda Ci się znaleść Octavię w limitowanej wersji Laurin & Klement (najbogatsza wersja wyposażenia).
Barol
Awatar użytkownika

17 Kwi 2016, 12:45

A jak z awaryjnoscia tych aut i kosztem napraw?
Relioz
Nowicjusz

22 Kwi 2016, 19:35

Panowie pojawila sie taka opcja, co sadzicie?
Relioz
Nowicjusz

24 Kwi 2016, 13:36

Kolejny egzemplarz, tym razem 120 km ode mnie, co sadzicie?

Relioz
    Nowicjusz

24 Kwi 2016, 13:51

Zdjęcia robione tak żeby było mało widać a jak się dobrze przyjrzy to widać że drzwi od kierowcy były malowane (są jaśniejsze od reszty),z ceną ktoś przesadził i jak widzę ten opis ohh ahh.. :roll: jeszcze handlarz więc standart..
    Barol
    Awatar użytkownika