Peugeot 605 3.0 V6 SV- opinie

19 Gru 2009, 09:45

Witam.
Zastanawiam się nad zakupem Peugeota 605 3.0 SV z lat 90-94. Miałem już kiedyś starszego z silnikiem dwulitrowym i spysywał się znakomicie, teraz szukam czegoś mocniejszego. Jeśli ktoś miał kontakt z tym samochodem, bardzo proszę o poradę, na co uważać przy wyborze konkretnego egzemplarza, na co zwracać szczególną uwagę.

Z góry dzięki,
Pozdrawiam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała

30 Gru 2009, 23:00

Jedyne co mogę Tobie powiedziec,to powtórzyc opinię mojego kolegi ,który jest mechanikiem serwisowym a ASO Peugeota w Poznaniu,a brzmi ona tak:
"im większy model Peugeota,tym lepsza jakośc. Mały Peugeot jest kiepski jakościowo-to masówka,a duży - to lepsze materiały i ogólna jakośc auta"
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak sprawdzić normę emisji spalin?
    Jak można sprawdzić normę emisji spalin EURO? Nie widzę takiej informacji w dowodzie rejestracyjnym, ani karcie pojazdu. Są jakieś strony, gdzie można byłoby to sprawdzić np. po nr VIN?