23 Mar 2014, 23:22
Witam!
W końcu zbliża się dzień, w którym moja wypłata "powie mi"- masz już na tyle kasy by kupić auto. Mój budżet będzie wynosił około 5000tys. Dałem widełki 5000-6000zł ze względu na możliwość targowania się chociaż wolałbym aby cena była w niższym przedziale. W gre nie wchodzą auta do opłat celnych itp. oczywiście.
Nie chce:
-kombi
-hatcbacka (chodzi mi tu głównie o hondy civic itp. ale jeśli naprawdę coś ciekawe się trafi proszę wrzucać bo np. golf IV/rover 25 mi pasuje)
- nie chce lanosa/mazdy 323/golfa III/audi b3 itp.
Chce:
- Przede wszystkim klimatyzacja!
- Może być to diesel, lpg czy benzyna która nie pali wiecej jak 8l/100km w trasie
- Bardzo podobają mi się mercedesy 190/w202 c klasa, hondy civic 1996-2000 sport coupe, ujdą ople vectry B byle poliftowa i w sumie sedan, ogólnie coś idącego w ten styl.
Wiem, że mam duże wymagania ale jestem dosyć wybredny jeśli chodzi o wygląda auta, lubie klasyki ale ciężko od nich wymagać klimatyzacji, nienawidzę kiczu i wieśniackich tuningów chociaż ładnej feldze się nie oprę. Jestem z Zielonej Góry i zakres moich poszukiwań to około 150km od ZG. Auto głównie będzie używane w mieście ale na pewno zdarzą się dłuższe wypady nawet po 200-300km, wiadomo jakieś wakacje, wyjazdy powiązane z hobby itp. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. Jeśli czegoś zapomniałem proszę napisać i uzupełnie info.