Pierwsze auto max 10 tys zl.

15 Lip 2011, 23:02

Witam, pierwsze auto do 10 tys zl jak w temacie.
Moje preferencje:
Diesel
Klimatyzacja
4/5 drzwiowe
Sedan
Tyle ;P albo az.

Narazie zwrocilem uwage na toyote corolle, alfe 156 1.9 i seata toledo 1.9 tdi, ale jestem zielony wiec prosze o pomoc i Konstruktywne komentarze.
bergamp
Obserwowany

16 Lip 2011, 00:16

Alfę 156 z silnikiem 1.9JTD to w tej kwocie tylko wersje przedlift, a najlepiej szukać modeli z pierwszych 2- 3 lat produkcji (najlepiej 1997 - 1998). Choć może być ciężko ze znalezieniem zdrowej sztuki. Natomiast Corolle w tych pieniądzach sobie odpuść, a Toledo to chyba tylko I generacji.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

16 Lip 2011, 07:46

A co polecasz wtedy?
bergamp
Obserwowany

17 Lip 2011, 16:32

Dlaczego corolle ma odpuścić za 10 kafli? Może jak najbardziej szukać i to po lifcie tę z 2000r. Jest niezawodna i własnie jej cena rynkowa wynosi 10 tysiaków. Natomiast corolla przed liftem do 99r będzie nieco tańsza niż 10 000zł - około 9000zł, ale bez komputera pokładowego. Nikt jeszcze nigdy nie skrytykował corolli natomiast alfe czy toledo niejednokrotnie słyszałem i czytałem że były problemy.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...
    Hamowanie silnikiem - niższe spalanie i bezpieczeństwo
    Hamowanie silnikiem to element techniki jazdy, dzięki któremu możemy z jednej strony zmniejszyć zużycie paliwa w naszym aucie, a z drugiej wpłynąć na bezpieczeństwo jazdy. Nie jest to jednak łatwy sposób hamowania, ...