Pierwszy samochód do 21 tys

27 Sty 2013, 13:44

Mam zamiar kupić nowy samochód do 21 tys. Byłbym zdecydowany na opel astra 3. Myślę ze to może byc dobry wybór. Myślę teraz z jakim silnikiedm diesel czy bezyna. Będe nim jezdził do pracy ale również w weekendy w góry do domu oddalonego o 170 km. Miałem wcześniej inne typy takie jak seat leon, fiat bravo. Chciałbym samochód od roku 2007.
didier1et
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

27 Sty 2013, 15:30

Opel Astra H 1.9 cdti 120 lub 150 km to chyba najlepszy wybór w tym przedziale cenowym. Ciężko będzie na pewno kupić w takim roczniku jak chcesz. Lepiej kupić starsze, ale np z dobrą dokumentacją i lepszym wyposażeniem niż "okazyjnie" nowszy model. Części w miarę tanie, dobre wykończenie jak i zabezpiecznie przed korozją. Jedynym minusem tego auta są koła dwumasowe, kolega musiał wymienić przy przebegu 150tyś km. ;/
Kanonier90
Początkujący

Auto: BMW e39

27 Sty 2013, 17:09

Jeśli oczekujesz takiego roku za takie pieniądze to albo mniejsze auto - Grande Punto np. a jak z trochę większych to Kia Ceed - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

27 Sty 2013, 19:05

Może być ciężko jeśli chodzi o rocznik 2007 w podanym budżecie,miej to na uwadze. Ogólnie części do Opla są tańsze oraz powszechnie dostępne,więc tutaj nie bedzie problemu. A czy np Seat Leon z silnikiem diesla nie wchodziłby tutaj w gre?
Basston
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1999
Auto: Aveo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna

28 Sty 2013, 09:55

Za takie pieniądze to kupić bardzo przyzwoite Polo IV po FL, z silnikiem 1.4TDI. Bardzo fajnie jeździ taki samochód, pali tyle co nic, jeżdżę Polo od 5 lat i oprócz wymiany oleju, filtrów itp. nic nie musiałam w nim robić. Mam dwóch znajomych, którzy też mają Polo i dokładnie tak samo - zero inwestycji, bo nic się nie psuje.
rokita
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 07 1997
Auto: Honda Accord
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sty 2013, 14:42

w takim przedziale cenowym rodzi się problem czy wybrać nowsze miejskie autko czy skusić się na starsze bardziej luksusowe lecz z większym przebiegiem. Moim zdaniem wybór auta trzeba zacząć od uświadomienia sobie własnych potrzeb i preferencji, a nie wyboru opcjonalnie najlepszego wyboru w danej cenie. Ja np. wolałbym starsze autko, ale bardziej luksusowe i komfortowe ponieważ duże jeżdżę w długich dystansach i nie interesuje mnie fakt, że za takie same pieniądze mogę mieć nowe lub prawie nowe autko miejskie. Tak więc najpierw trzeba ustalić jaki segment aut Cię zadowala, potem ustalić budżet i na końcu wyselekcjonować teoretycznie najlepsze modele aut.
Kanonier90
Początkujący

Auto: BMW e39
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...

29 Sty 2013, 14:43

To też kluczowa kwestia,czy poruszamy się głównie po mieście,czy też na trasie. Jeżeli to drugie,wówczas na pewno warto zastanowić się nad wygodnym,nieco większym samochodem i do tego luksusowym. Do kwoty 21 tyś zł jest to realne. Jeśli natomiast do miasta- jak najbardziej ekonomiczny,polecam chociażby Toyotę Yaris czy Opla Corse.
Dabtuner
Aktywny

30 Sty 2013, 17:28

male auto nic nie warte pali tyle co duze mam do zaoferowania fajny samochod ktorym jezdze po miescie i raz w miesiacu robie wypad do tesciowej co mieszka 190 km i ten samochod jest wygodny malo pali bo za 140zl albo ciut mniej przejedziesz w trasie 300 km nie potrzeba zadnego wkladu finansowego oprocz ubezpieczenia ktore nie dlugo sie konczy duzy fajny bagaznik ktory zawsze sie wykorzysta ,nawet mozna spac po rozlozeniu wszystkich siedzen ,np. w trasie dalszej .albo na kempingu .[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wiecej informacji chetnie udziele .Pozdrawiam
marlena347
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 1988
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: opel wectra
Silnik: 2.2 dti
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

30 Sty 2013, 17:32

od 2007 r nie kupisz fajnego samochodu i za takie pieniadze .A jak kupisz to bedziesz zalowal
marlena347
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 1988
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: opel wectra
Silnik: 2.2 dti
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004