Pierwszy samochód do 6-8tys

23 Wrz 2015, 16:39

Witam!
Zdałem kilka miesięcy temu prawo jazdy i chciałbym kupić samochód (do jazdy na co dzień - uczelnia/praca). Mam budżet 10 tysięcy z czego auto chce kupić za maksymalnie 6-8tys., a resztę zachować na opłaty lub ewentualne opłaty.
Generalnie mam trzech faworytów - Golf IV, audi a4 i seat ibiza II FL (ostatni jest moim faworytem). Jeżeli chodzi o silnik to myślałem we wszystkich trzech przypadkach o 1.9 TDI 90KM ze względu na długą żywotność i stosunkowo niewielkie spalanie (4,5-6l). Zależy mi na tanich częściach, żeby nie było dużego płaczu, gdy coś wyskoczy. Co byłoby najlepszym wyborem dla mnie? Jedno z tych trzech samochodów czy iść zupełnie w inną stronę?

[link do oferty na Allegro wygasł] - przykładowo ta ibizka wpadła mi w oko, co o niej sądzicie?

Pozdrawiam
kurosaki103
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 2015
Auto: Nie mam

23 Wrz 2015, 17:49

Światło mi po bokach karoserii "mryga" więc pewnie to jest rzeźba. Fotele dotyrane jak sandały Mojżesza po przejściu przez pustynię. Auto jest odpicowane i ma znamiona wieś tuningu.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Wrz 2015, 17:57

Czyli odpada, dziękuję ;-) a jakieś uwagi co do samochodzików, które wybrałem? Albo do silnika?
kurosaki103
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 2015
Auto: Nie mam

23 Wrz 2015, 20:56

Strasznie podpicowana na handel (nawet silnik wymyty) i zdjęcia zrobione żeby wszystko jak najlepiej wyglądało a na miejscu zobaczysz sporo wykwitów..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stacja tankowania wodoru w Belgii
    Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...