Pierwszy samochód Honda Civic V ?

01 Lut 2010, 14:31

Hej, potrzebuje Waszej pomocy :)
Przymierzam się do kupna pierwszej swojej furki. Mam na to 6 tysiączków. I tak myśle czy Honda Civic V jest dobrą kandydatką? Czy polecacie lub sugerujecie coś innego ?
bargidg
Nowicjusz

01 Lut 2010, 15:07

Witam.Civic to naprawdę dobry samochód . Nie wazne czy mowimy o samochodzie nowym czy kilkunasto letnim.Ojego niezawodnosci kraza już legendy
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

01 Lut 2010, 15:58

czyli spokojnie mogę powoli szukać dobrego modelu dla siebie ?
A jakieś inne propozycje podobne jakościowo do Civici i w mniej wiecej tej cenie?
bargidg
Nowicjusz

01 Lut 2010, 16:04

Raczej nie znajdziesz nic ciekawszego. Można zwrócić uwagę na mitsubishi colta ale ja jednak wolałbym civica. Ciekawą propozycją za 6 tysięcy jest Daewoo Lanos ale na pewno nie jest to samochód podobny jakościowo do civica. Daje nieporównywalnie mniejszą frajdę z jazdy, jest wykonany z gorszych materiałów ale za to nadrabia młodym rocznikiem, niedużym przebiegiem, lepszym wyposażeniem. Ciężko porównywać te 2 samochody. Zależy czego oczekujesz od auta. Do spokojnego przemieszczania się z punktu A do punktu B po jak najniższych kosztach wolałbym Lanosa jednak jeśli lubisz sobie przycisnąć, poszaleć, prowadzenie samochodu sprawia Ci radość i lubisz się tym cieszyć nawet w drodze na uczelnie czy do pracy to lepszy będzie civic.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

01 Lut 2010, 16:35

Jeżdżę Hondą Civic i jestem jak najbardziej zadowolony jeszcze nigdy mnie nie zawiodła jak najbardziej polecam. Możesz też celować w Nissana Almerę też dobre samochody i mało awaryjne.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...