Pijany kierowca wjechał w grupę osób 6 z nich zginęło!

24 Sty 2014, 23:54

Jak donoszą media, 10 letnia dziewczynka, która została ranna w wypadku w kamieniu Pomorskim w łaśnie dzisiaj wyszła ze szpitala. Spędziła w nim 24 dni. 8 letni chłopiec, który do szpitala trafił w dużo gorszym stanie niż dziewczynka, został w zeszłym tygodniu wybudzony ze śpiączki farmakologicznej. Stracił rodziców. Aż serce się kraje jak się to pisze :(
A co na to wszystko prokurator? Zarzucił sprawcy wypadku, w którym zginęło 6 osób spowodowanie w stanie nietrzeźwym katastrofu w ruchu lądowym, za co grozi...15 lat więzienia :!: :!: :!: I gdzie tu sprawiedliwość? Za to co zrobił powinien dostać dożywocie i być oksarżony o morderstwo 6 osób plus ranienie z poważnymi skutkami innych osób. Ta polska sprawiedliwość na psy już zeszła i nie wiem na co schodzi teraz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Sty 2014, 23:36

z tego co slyszalem facet, ktory to spowodował jest pod stałą obserwacją, gdyż istnieje podejrzenie, że może popełnić samobójstwo...
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

28 Sty 2014, 14:14

niestety polska to kraj absurdów, gdzie bardziej surowo karze się ludzi za małe przewinienia, a łagodnie podchodzi się do morderców czy gwałcicieli. U nas nawet za panią z kiosku ruchu, która nie dała paragonu uruchamia się cały aparat państwowy a ludzi robiących przekręty na miliony nie dotyka się ... no niestety ... sorry ... taki mamy klimat :D
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1985

28 Sty 2014, 20:53

Swoją drogą sprawa Trynkiewicza, też jest ciekawa, gdyby nie to że media podały, że konczy się odsiadka ludziom, ktorym dozywocie zamienili n 25 lat to na ulicach pojawilo by sie wielu deliktnie mowiac niebezpiecznych ludzi.
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Sty 2014, 20:16

Ciekawe co w głowie mają ludzie co wsiadają do samochodów pod wpływem alkoholu. Ciekawe czy ktoś wymyśli jak rozwiązać taki istotny problem.
goira89
Obserwowany

Auto: vw jetta

31 Sty 2014, 23:05

Co mają w głowie? PEwnie nic.

CZy wymysla jak rozwiazac problem? wedlug mnie sie nie da, bo ludzk glupota jest nieogrniczona jak to powiedzial ktos bardzo madry :]
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2014, 10:32

Pjani kierowcy chyba nigdy nie prestana wsiadać za kółko , ale pomysł z automatycznym alkomatem ( wsiadasz do auta i aby auto odpaliło musiz dmuchnąć ) to dopiero Paranoja!
KolkaC
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 15 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugot 207
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

06 Lut 2014, 11:38

Prawda jest taka , że to i tak nic nie da. A jeżeli coś da to procent pijanych kierowców za kółkiem zmniejszy się ale bardzo mało.
superos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 1970
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Audi A5 B3
Typ: MPV
Rok produkcji: 2009

06 Lut 2014, 15:42

Tutaj chodzi o kasę, jeśli każą mieć alkomat w samochodzie to ktoś na tym na pewno zarobi :) A przecież polak jest sprytny i napewno wynajdzie jakiś sposób na taki alkomacik.
SSolo
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 31 03 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

07 Lut 2014, 15:02

pijani kierowcy to straszna plaga u nas ;/
garcia
Nowicjusz

Auto: Mini Cooper
Skrzynia biegów: Automatyczna

07 Lut 2014, 15:53

garcia napisał(a):pijani kierowcy to straszna plaga u nas ;/

Ale niestety tego całkowicie nie wyeliminujesz, zawsze znajdzie się głupek który wsiądzie do samochodu po wypiciu.

I to nawet potrafi to zrobić policjant po służbie. Przykład z życia dosłownie mojej rodziny.
SSolo
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 31 03 2010
Auto: Nie mam

06 Mar 2014, 13:34

Zawsze nawet w najlepszej rodzinie znajdzie się czarna owca. Policjantom też to się zdarza mimo, że powinni świecić przykładem. Nawet księżom, choć jazda po procentach w kościele jest uznawana jako grzech.
mikołaj11
Nowicjusz

Auto: renault laguna

07 Mar 2014, 01:09

szybki napisał(a): szybki napisał(a):Teraz nasi politycy dopiero będą się prześcigać w głupotach z zakresu zmiany prawa.
A za miesiąc będzie wszystko po staremu...

Hmmm.... nawet nie wiedziałem że jestem wrózką

Bo dzisiaj wystąpił Pan Tusk ...Premier Tusk... i robiąc groźne miny zapowiedział wprowadzenie abowiązkowych alko testów w aucie i to takich za 5-10zł.

A tu moja wypowiedż i mogę znowu powiedzieć jestem wróżką szczególnie gdy dziś ogladałem program o kobitce która po pijaku wjechał do przejścia dla pieszych... Robi sobie jaja z prokuratury i sądów więc Panie Tusk po staremu!!!
Poprosimy o groźną minę i super alkomaty.

szybki napisał(a):P.S.
Ciekawe czy specjaliści od dbania o nas zdąża coś wymyśleć z pedofilami którzy już liczą dni....

Nastepny mój post, kurcze jak się sprawdził a politycy dalej niech się prężą w gajerkach bo taki trynkiewicz "tylko" zamordował kilka osób, został poddany resocjalizacji więc jest zdrowym na umysle obywatelem naszego kraju...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

08 Mar 2014, 23:12

szybki napisał(a):A tu moja wypowiedż i mogę znowu powiedzieć jestem wróżką szczególnie gdy dziś ogladałem program o kobitce która po pijaku wjechał do przejścia dla pieszych... Robi sobie jaja z prokuratury i sądów więc Panie Tusk po staremu!!!
Poprosimy o groźną minę i super alkomaty.

Co Ty chcesz od Tuska? Ma odpowiadać za to, że kilku prawników nie jest w stanie poradzić sobie z pijaną kobietą? Zresztą kobieta kasę ma, sama idiotów z prokuratury i sądów nie robi, tylko pomagają jej w tym inni.

Wczoraj słyszałem o pomyśle alkomatów w autobusach komunikacji miejskiej i ciężarówkach, ale takich dzięki którym nie uruchomisz pojazdu będąc "na gazie". Koszt jednego: ok. 3000 zł. Sporo... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika