Witam, od jakiegoś czasu strasznie huczy mi łożysko i nie wiem dlaczego tak sie dzieje ponieważ wymieniałem go niecałe pół roku temu a ono znów zaczyna świrować czy może być to wina piasty ??? mój maluch to seat toledo 1 -- 1.8
Tam jest prosty układ łożysk stożkowych szt. dwa. Podejrzewam że po wymianie usilnie próbujesz skasować nakrętką luz na piaście.Wydaje mi się że za mocno ją dokręcasz . Łożyska się zagrzeją i taki jest efekt.
Bardzo możliwe,że dźwięk który słyszysz to nagrzane łożysko,spróbuj zrobić tak jak rodzi forumowicz powyżej,czyli po prostu nie dokręcać na maksa samego łożyska,powinno się udac.
Manualna czy Automatyczna - jaką wybrać skrzynię biegów? Odpowiedź na tytułowe pytanie to jedna z ważniejszych decyzji, którą podejmuje się przy zakupie nowego samochodu. Za wyborem manualnej lub automatycznej skrzyni biegów mogą przemawiać argumenty czysto pragmatyczne, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.