Pocięta plandeka

10 Paź 2014, 11:24

Siemano. Kolejny raz przecięli mi w Anglii plandekę, a na powrocie Niemiec nie chciał załadować, bo towar się zniszczy. Szare taśmy klejące to lipa, więc musiałem znaleźć warsztat, który ma termiczne klejenie plandek, a z moją znajomością języka zajęło mi to pół dnia... Mieliście takie akcje? Jak już znalazłem warsztat krzyknęli mi 100 EUR... :/ Teraz za parę groszy kupiłem specjalną łatę, którą mogę nakleić na plandekę. Tak na pszyszłosć warto:"H-PLAST Ultra - Zestaw naprawczy do samodzielnego łatania plandek" Może wam się przyda, może nie... 8)
karol80
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Paź 2014, 17:34

Współczuję ;/ kiepska sprawa.
Poza tym na smartfonie masz dobre tłumaczenia.
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Sty 2015, 11:31

Chyba nie pozostaje nic innego jak kupić nową. Kupowałem niedawno, bo tez miałem podobny problem, a nie chciałem zbytnio jeździć z taka, szybko i sprawnie zrobili, także polecam.
audi89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 2001
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: audi a5

21 Wrz 2015, 20:59

Masakra, a podobno to u nas wandalizm itd :?
Ja mam pomoc z zaufanej firmy więc jak cokolwiek się dzieje to przyjeżdzają i naprawiają usterki itd. Po całej Europie jeżdzą, mają mobilne warsztaty. Lepiej mieć zabezpieczenie na takie wypadki niż potem szukać i się meczyc. Zwłaszcza jak jest tak jak u Cb ze potem towaru nie chca dac
Hyeniek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 1982
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: MAN
Paliwo: Diesel
Typ: Van

30 Gru 2016, 04:53

Otwarte drzwi naczepy (przyczepy) w czasie postoju (odpoczynku), dość skutecznie chronią plandekę przed pocięciem.
Pod warunkiem, że nie wozi się chodliwego towaru.
Rexman
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Mała
Prawo jazdy: 22 02 1979
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw F11
Silnik: M57 D30 313KM.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...