Podgrzewanie foteli - Ford Fiesta 2009.

20 Paź 2017, 09:11

Witam.

Posiadam Fieste z 2009 w której na bokach foteli są przyciski do włączenia/wyłączenia podgrzewania danego fotela. Niestety problem jest taki, że jeden cały czas grzeje i nie da się tego wyłączyć ponieważ przycisk odskakuje a w drugim podobnie ale grzeje cały czas i po jakimś czasie przestaje (przycisk też odskakuje).

Pomoże mi ktoś znaleźć gdzie i co kupić online aby wymienić usterkę? i stąd też pytanie czy jest to łatwe do własnoręcznej wymiany?.

Pozdrawiam. :ok:
kabanostra
Obserwowany

Auto: Ford

20 Paź 2017, 09:38

Tam z tego co wiem jest prosta instalacja i moim zdaniem musisz sprawdzić te przyciski być może mają wypalone styki i są takie problemy jak opisujesz.

Spróbuj wymontować jeden i sprawdź jak wygląda ewentualnie miernikiem przemierz piny na przejście.

PS. Wrzuć jakieś zdjęcie tego przełącznika.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Paź 2017, 09:48

Najgorsze jest to, że szukam po sieci takiego przełącznika i ciągle znajduje zupełnie inne gdzieś z panelu a nie montowane w boku fotelu. :/

Auto w tej chwili jest w trasie, ale nie ze mną więc wrzucam jedynie lokalizacje i to co znalazłem w sieci wśród ofert sprzedaży.
kabanostra
Obserwowany

Auto: Ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...