Pomoc Drogowa

01 Wrz 2011, 13:16

Czy ktoś z was ma kupione programy assistance? Ja zastanawiam się, czy nie sprawić sobie takiego przed zimą. Mam Honde Civic z 97 roku, niestety nie pierwszej świerzości. Zdarzyło mi się już holować samochód i nie jest to tania impreza. Większość firm sprzedających takie karty i programy ma limit wieku pojazdu. Znalazłem ofertę Polskiego Związku Motoroweg ale chciałbym poznać Waszą opinię. Może ktoś z Was korzystał?
woken
Nowicjusz

0

03 Wrz 2011, 17:46

Wyłudzanie kasy, jak przychodzi co do czego to wraz płacisz za wszystko sam.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

05 Wrz 2011, 13:16

Ale za co każą płacić? Przecież w OWU jest napisane co jest gwarantowane. Właśnie ja nie chce płacić za holowanie, bo dotychczas to robiłem i nie fajnie jest wydawać 300 zł na holowanie po Warszawie.
woken
Nowicjusz

0

05 Wrz 2011, 13:40

woken napisał(a):Ale za co każą płacić? Przecież w OWU jest napisane co jest gwarantowane.

Ty czytałeś OWU , my nie ........ Podaj tu odnośnik strony . Poczytamy i zobaczymy co tam gwarantują.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
0

05 Wrz 2011, 21:37

woken napisał(a):Mi się wydaje, że jest całkiem spoko.

No cóż.........przeczytałem .........tak na szybko....... Jednak przy zakupie czegoś takiego wolałbym porozmawiać z agentem twarzą w twarz lub zapoznać się z dokładnym regulaminem . Jak się pewnikiem zorientowałeś zakres pomocy jest zależny od rodzaju umowy a bardziej szczegółowe formy pomocy są zależne od dodatkowo zawartej umowy uzupełniającej.Tak to zrozumiałem po niejako przekartkowaniu tego OWU.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
0

06 Wrz 2011, 08:20

Ok, nie wiem czy Oni mają jakichkolwiek agentów, ale na stronie podają numer kontaktowy. Może mi coś podpowiedzą. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam
woken
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...
    Z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan w Wolfsburgu
    W ubiegłym tygodniu z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan wyprodukowany w zakładach w Wolfsburgu. Był to biały Tiguan z pakietem R-Line i silnikiem 1.4 TSI o mocy 118 kW (160 KM). Tiguan jest najpopularniejszym SUVem ...

30 Mar 2013, 23:13

Ja tam nie mam żadnych assistance. Jak gdzieś jadę szukam w sieci telefonów do autoholowań. Ostatnio jak mi zdechło auto w Poznaniu to pomogła mi firma

Post troszkę zmoderowano - zamieszczono link do strony pomocy drogowej co jest uznawane za reklamę.
mariusz867
Nowicjusz

Auto: BMW
0

31 Mar 2013, 14:44

Jeżeli już wracamy do tematu - powiem, że assistance jest to dobry wybór, ale pod warunkiem, że wybiera się sprawdzoną firmę ubezpieczeniową oraz czyta się dokładnie warunki umowy oraz zakres ewentualnej pomocy i co ważne - co oznaczają określenia użyte w warunkach umowy. Nie jest ważne to, co powie nam agent ubezpieczeniowy przy podpisywaniu umowy. W razie zdarzenia ważne jest to, co jest w warunkach umowy.
Mnie np trzy tygodnie temu zdarzyła się przykra niespodzianka - na A4 po 22 zatkała mi się odma. Wiadomo - jechac nie bardzo, robić na miejscu też nie bardzo - ubranie świątecze, ciemno, zimno i wogóle. Do domu ponad 80 km. No ale na szczeście miałem wykupione przy OC assistance. Myślę, że mogę podać firmę i nie będzie to żadną reklamą - PZU SA. Zadzwoniłem, po 20 minutach przyjechała laweta, za nią przyjechał drugi kierowca z samochodem zatępczym. Auto zawieźli mi na warsztat, gdzie spokojnie mogłem sobie je naprawiać, a oprócz tego na czas naprawy jeździłem sobie autkiem zastępczym. Dodam, że w PZU w Assistance jest możłwośc wykupienia zwiększonej odległości holowania - w warunkach umowy jest do 150 km, natomiast w aneksie jest do 1000 km. Miejsce holowania oczywiście podaje właściciel, a nie wyznacza go ubezpieczyciel - warto na to zwrócić uwagę, ponieważ niektóre ubezpieczalnie oferują holowanie np. do 300 km, ale od miejsca awarii do najbliższego warsztatu...Natomiast PZU holuje nawet do miejsca zamieszkania. Koszt takiego Assistance z aneksem do 1000 km wyniósł mnie 288 zł i PZU oferuje dla awarii dwa takie holowania z samochodem zastępczym w ciągu trwania umowy plus nieograniczona ilość holowań + samochód zastępczy w razie wypadku. Wypadek to wg nich np. stłuczka. Myslę, że takie Assistance ( sprawdzone ) jest warte polecenia. Koszt to oczywiście zalezy od zniżek przy OC, od tego czy się bierze AC itd. Ja AC nie opłacałem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

12 Kwi 2013, 15:00

Dotychczas załatwiałem to na własną rękę, fakt faktem miałem szczęście trafić na dobrą firmę, pomogli mi nawet w dochodzeniu odszkodowania po wypadku :shock:. Ale zastanowię się nad assistance. @MotoAlbercik, dzięki za pomocny wpis :).
rafaello80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 05 2005
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: FSO Polonez Caro
Silnik: 1.6 GSi 84 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998
0

19 Kwi 2013, 12:05

ja zawsze załatwiałam to sama , ale dodatkowo miałam w zanadrzu firmę, która oferowała usługi pomoc drogowa. W sumie godna polecenia.
olan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 12 1983
Auto: volvo
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2005
0

22 Kwi 2013, 13:55

może sprawdzisz Macieja Prosińskiego i jego ofertę pomocy drogowej
olanowik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 12 1985
Auto: honda
Silnik: 2.2
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007
0

08 Maj 2013, 10:56

Miałam problem z samochodem na autostradzie w tamtym tygodniu. Nie miałam wykupionego AC więc musiałam szukać namiarów na pomoc drogową. Trochę to trwało ale w końcu koleżanka poleciła mi AUTO HOL Grzegorz Gliński. Z obsługi byłam zadowolona, była miła mimo trudnych warunków na drodze i na koniec rachunek nie był wysoki. Gorąco polecam usługi tej firmy.
monikan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 1983
Auto: honda
Silnik: 2.2
Typ: Kabriolet
0

09 Maj 2013, 13:56

Korzystałam z usług Firmy - Pomoc Drogowa Jakub Cukierski W skrócie o firmie mogę powiedzieć : szybki przyjazd, miła obsługa i niska cena mimo późnej pory ;) . Gdy miałam problem z holowaniem zadzwoniłam po Laweta Łódź
norwit
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 1989
Auto: volvo
0

10 Maj 2013, 10:01

W ubiegłym tygodniu złapałam kapcia na autostradzie. W szybkim czasie AUTO-HOL Grzegorz –Gliński przyjechali do mnie z pomocą. Polecam.
31nikita
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 1989
Auto: opel
Paliwo: Benzyna + CNG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009
0

07 Cze 2013, 10:43

Ja gdy śmigałem sobie przez Poznań na Wrocław, skorzystałem z usług firmy Fast-Trans. Załatwili szybko sprawę i za niewielką zapłatą.
mapet
Nowicjusz

Auto: Audi a3
1