Pomoc w poszukiwaniu samochodu

30 Kwi 2015, 00:43

Witam. Poszukuję w miarę komfortowego samochodu z LPG. Jestem studentem i co 2/3 tygodnie będę pokonywał trasę ok 260km. Potrzebuję dość dużego samochodu, tak aby 4 osoby dość wygodnie mogły pokonać tą trasę. Budżet jest niewielki bo 5 tysięcy. Z moich wymagań to LPG i super by było gdyby znalazła się też klimatyzacja.

Z moich propozycji, a raczej zapytania czy wymienione przeze mnie egzemplarze jestem w stanie kupić w tych pieniądzach:
- audi A6 c4
- audi 80 b4
- bmw e34
JanekDzbanek
Początkujący

Auto: brak

30 Kwi 2015, 06:14

Tak jak najbardziej jest to realne. Z mojej strony Daewoo Leganza,taka tania "limuzyna".
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Kwi 2015, 11:00

Ładna ta Leganza, szkoda że to takie niedoceniane auto. Gdyby miało logo Toyoty na masce inaczej by na nią patrzyli ludzie. Plus tego jest taki, że można kupić fajną limuzynę za śmieszne pieniądze.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

30 Kwi 2015, 16:29

Ode mnie Omega B, uwaga tylko na korozje.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Maj 2015, 01:15

Leganza fajny samochód, bardzo fajne wyposażenie i żwawy silnik z tego co widzę ale moje wszystkie styczności z marką Daewoo nie są przeze mnie jakoś pozytywnie kojarzone dlatego też na tą markę się nie zdecyduję. Co do moich propozycji, odrzucam 80 B4 oraz A6 C4 ze względu na mizerię jeśli chodzi o silniki do pojemności 2 litrów. 115 koni w przypadku samochodu o gabarytach A6 jest w mojej opinii zdecydowanie za mało zaś B4 mnie nie przekonuję chociaż gdyby trafił się ładny, zadbany egzemplarz to na pewno poważnie bym rozważył. Najbardziej jednak interesuje mnie BMW e34, silnik 2.0 150 koni w LPG. Jak ten silnik znosi gaz? Mniej więcej moglibyście oszacować ile mogło by to spalić gazu na 100km ? Może macie jakieś ciekawe propozycje z podkarpacia,małopolski,opolskiego, śląskiego, dolnośląskiego bądź w ostateczności lubelskiego ?

Omega B to do 5 tysięcy chyba ciężko coś ustrzelić niepognitego z każdej strony?

Czy do 5 tysięcy ew. mógłbym się pokusić o poszukanie volvo s40 ?
JanekDzbanek
Początkujący

01 Maj 2015, 07:07

Mialem omege. 2.0 16v 136 ps. Miala climatronic dwu strefowy. El szyby.lusterka.fotele. bardzo pozytywnie wspominam auto. Nie mialem zadnych problemow przez 7 miesiecy. Potem sprzedalem bo jechałem za granicę. Bedac u znajomego mechanika po ogledzinach powiedzial ze wszystko jest w pozadku. Co najwazniejsze byla zdrowa. Miala na jednym rancie drzwi od kierowcy bable, 4 cm.to wszystko.ale zaraz to zrobilem. Duze komfortowe auto. Jak dla mnie 1- miejsce w tej kasie. Dalem za nią 5,5,k. Sprzedalem za 5,400k . Silnik moglby być 2,5. Tez z gazem ale moje 136. Ps z sekwencja tez dalo rade. Jezdzilem do pra y w delegacje.,(z mojej miejscowości do krk a midzy tarnowem a krk autostrada.) ,200 km w jedna str.2 razy w tygodniu. Polecam
edie
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 12 04 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e36
Silnik: 1.8
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...

01 Maj 2015, 10:52

A może czas przestać żyć stereotypami?
S40 jak najbardziej ale niestety auto nie jest tanie w utrzymaniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2015, 12:59

Moje nastawienie do Daewoo nie jest spowodowane stereotypami tylko bezpośrednimi kontaktami z tymi samochodami. Rozumiem, że jeśli chodzi o Volvo i jego drogie utrzymanie rozchodzi się o cenę części ? Bo chyba nie jest to jakoś bardzo awaryjny samochód. Byłbym raczej zainteresowany silnikiem benzynowym, 1.8 115ps chyba jest najlepszą opcją? 1.8t nie w tych pieniądzach ?
JanekDzbanek
Początkujący

01 Maj 2015, 15:10

Tak głównie chodzi o części. Pod uwage weż własnie 1.8 115km czy 122km,unikaj GDI dość problematyczny silnik.
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2015, 22:03

na 1.8t jaki budżet ?
JanekDzbanek
Początkujący

01 Maj 2015, 22:24

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] (faworyt mój)

Proszę o ocene ;p
JanekDzbanek
Początkujący

02 Maj 2015, 11:38

1.8t to tak 6-7k.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2015, 18:55