Pomoc w zakupie auta (do 6-7 tys.) woj. lubelskie

28 Lip 2016, 21:17

Witam serdecznie. Przeglądam tematy na forum od miesiąca i zdaję sobie sprawę, że robię kolejny podobny. Wiem jednak, że jest tutaj sporo pomocnych ludzi, którzy znają temat i chciałbym porady w zakupie samochodu.

Samochodem będę robić jakieś 15 km dziennie, kilka razy w roku po 500km.
Cenię sobie komfort i dynamikę, przez ostatnie 2 lata jeździłem audi a4 1.8 125km i byłem zadowolony.
Celuję zatem w 4-5 drzwiowe auta, zaopatrzone w LPG.

Póki co najbardziej podobają mi się Opel Vectra B i Opel Astra G.
Budżet jaki mam to 7000 zł ale dojdą jeszcze opłaty więc szukam auta do 6-6.5 tys.

Co powiecie o tym Oplu?

[link do oferty na Olx wygasł]

Całkiem fajnie się prezentuje, przebieg raczej nie jest autentyczny i mam wrażenie jakby maska odstawała.
stee1
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5

29 Lip 2016, 00:45

Ładna ta Vectra i dość świeży gaz,ja bym obejrzał mimo że to handlarz.

Zerknij na te oferty;
[link do oferty na Olx wygasł] - tylne lewe nadkole do poprawki więc trzeba negocjować cenę.
[link do oferty na Olx wygasł] - dość ciekawa oferta,auto długo w jednych rękach (tablice jeszcze z flagą) i raczej autentyczny przebieg.
[link do oferty na Olx wygasł] - przegląd i OC na prawie rok czasu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Lip 2016, 18:10

A co myślicie o tych dwóch autach?

1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]

W szczególności Astra mi się podoba, chociaż silnik myty, ale patrząc na zdjęcia to została w całości wypucowana po prostu.
stee1
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Night Vision - dynamiczne oświetlenie punktowe
    BMW Night Vision, system wspomagania kierowcy z programu BMW ConnectedDrive znacząco przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wypadku w czasie jazdy po zmroku. Dzięki dynamicznemu oświetleniu punktowemu (BMW Dynamic Light Spot), ...
    Arrinera Hussarya - fakty i mity
    Pierwszy polski supersamochód, Arrinera Hussarya, dumnie nosi nazwę nawiązującą do bohaterskich momentów naszej historii. Jednocześnie budzi wiele kontrowersji i wzbudza rozpalone dyskusje na internetowych forach. ...