Poruszanie autem na niemieckich (niebieskich) tablicach

26 Lut 2014, 19:35

Witam.
Chcę kupić auto, które jest sprowadzone z Niemiec i jest na oryginalnych niebieskich Niemieckich tablicach rejestracyjnych .
I tu pada pytanie. Auto jest wyrejestrowane w Niemczech (lecz z tego co widzę na zdjęciach na oryginalnych tablicach ma wszystkie naklejki), ma wykupione Polskie OC i Niemiecki TUV (nie jestem pewny czy ważny).
Czy tym autem mogę poruszać się aby wrócić nim do domu?
Szukałem na różnych forach lecz ludzie piszą różne wersje, jedni mówią że można inni że nie no i już sam zgłupiałem. Sprzedawca twierdzi że mogę ale wolę się upewnić bo wiadomo jak to jest z tymi handlarzami.
Nynus123
Nowicjusz

Auto: Opel

27 Lut 2014, 00:37

Nynus123 napisał(a): Auto jest wyrejestrowane w Niemczech (lecz z tego co widzę na zdjęciach na oryginalnych tablicach ma wszystkie naklejki), ma wykupione Polskie OC i Niemiecki TUV (nie jestem pewny czy ważny).

1/Jezeli jest wyrejestrowane to nie ma orginalnych TR.Na zdjęciach to wszystko wygląda"super glu".Spotykam sie z tym na co dzień i wiem jak te niby orginalne TR są dorobione w Polsce.
2/Zadam Ci pytanie:czy samochód wyrejestrowany moze sie poruszać po drodze... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Lut 2014, 06:12

Otóż aby sie upewnić zadzwoniłem na komende do wydziału ruchu drogowego i tam pan policjant powiedział że jezeli auto ma polskie oc to moge się poruszać.
Nynus123
Nowicjusz

27 Lut 2014, 11:22

A czy wyraźnie zaznaczyłeś temu policjantowi, że auto w Niemczech zostało wyrejestrowane?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Lut 2014, 15:47

No w sumie nie no ale już po temacie bo już przyjechałem tym autem i się udało bez policji :D
Nynus123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...
    Jak (NIE) wjechać w dziurę? - porady
    W okresie przedwiośnia topniejący śnieg odsłania ubytki w nawierzchni. Dziury najlepiej omijać, ale nie zawsze można zrobić to w bezpieczny sposób. Kierowca ma jednak szansę zmniejszyć ryzyko uszkodzenia samochodu ...