Poszukuję auta do 35tys

05 Lut 2012, 21:28

Poszukuję auta:
do 35.000 zł
min 2006-7 rok
diesel
do 2500 cm3 silnik
z klimatyzacją
przebieg do 160.000 km
nieuszkodzony, bezwypadkowy
4/5 drzwi
kombi/suv/sedan
jakie auta z jakimi slinikami polecacie osobiście myślałem o
mazda 6,avensis, corolla, passat, bora, jetta, octavia I i II, audi 4, audi 6,

nie interesują mnie "F" francuz, fiat, ford.
krzesi00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2004

05 Lut 2012, 21:42

Troszkę droższy ale nigdy Cie nie zawidzie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tutaj masz idealny rocznik, silnik tak polecany przez niektórych(1.9TDI z fabrycznym czipem ma niesamowitego kopa uwierz ), bagażnik 500 litrów, idealny wręcz dla Ciebie bo nie lubisz Francuzów :)))))) [link do oferty na Allegro wygasł]
Wszyscy wiedzą że zbiegają się laski,gdy widzą śmigło na rancie maski.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GKW
Prawo jazdy: 06 05 2011
Auto: Toledo III

05 Lut 2012, 23:30

Polecam Jettę, Passata B6, Octavie II, A6 i A4. Bora to chyba bedzie troszkę za stare autko. Te auta są praktycznie takie same tylko wyglądem sie różnią to zależy od gustu co wybierzesz. Mi osobiście sie z tych autek podoba Passat B6 i Octavia II przed FL
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

05 Lut 2012, 23:56

Wszystko co podaliśmy jest z jednej stajni ;)
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2012, 09:07

ale mam pytania co do motoru.
czytałem ze w mazda to silnik 2.0 ale z liczba koni 116 i 120 bo wiecej to niedobry motor

a na niemcach sie nie znam. mozecie zaproponowac bez awaryjny silnik do np passata, octawii

a toyota corolla lub avensis tez sie nadaje chyba. bez awaryjna
krzesi00
Nowicjusz

06 Lut 2012, 11:54

Czemu na siłę szukasz czegoś co jest już full na polskich drogach, naprawdę popatrz na seaty , mam sam takiego 2.0TDI pali 5/100, jak na razie po 30 tysiącach przejechanych tylko leje ropę i śmigam, naprawdę pomyśl o Seacie tym bardziej ze jesteś anty F, stylistyka jedna z najładniejszych na polskim rynku , a do 35k spokojnie wyrwiesz takiego że będziesz śmigał DŁŁŁŁŁŁUGIE lata... no nie wiem czym jeszcze Cie przekona do zakupu Alte'i lub Toledo(chyba tym że te same silniki są w SKODZIE,VW,AUDI)

2 strona medalu mam w rodzinie verso 2002r. 2.0 D4D 90KM kupiona 5 lat temu i też lana ropa i nic się nie dzieje wiec Toyote(sadze ze tez szukasz VERSO ale już <2006+ to też polecam bo stylistykę tez ma nienaganna i także szukaliśmy takiej przed Seatem w 2009, ale nie było żadnego wyboru same zdechłe trupy zajeżdżone przez wieśniaków albo od turasów z przebiegiem laweto godzinnym cofniętym X razy ),więc naprawdę dzisiaj jeżeli miałbym wybrać w tej półce cenowej auto bez watpienia stawiam na Seat'a bo oferuje wszystko to samo co te octavie,tourany,a4,a3....
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2012, 12:17

równie dobrze ja mogę powiedzieć, że mam Hyundaia 13ty rok i też leje benzyne i nic sie z nim nie dzieje ale widze, że autor tematu bardzo leci stereotypami skoro odrzuca auta na F... 30 lat temu może to i miało jakieś potwierdzenie ale nie dzisiaj!!
sam zaproponowałbym jakiegoś francuza, włocha lub koreańca, bo one są wg mnie bardzo ciekawe

wszystkie auta z grupy VW z 2,0TDI na pompowtryskiwaczach odrzuć, bo to szmelc nie silnik, poza tym po co pchać się w nowoczesnego diesla po 150k przebiegu skoro to co zaoszczędzimy wydamy na serwis?
najtrwalsze diesle są produkcji włoskiej, koreańskiej i japońskiej ale dwa pierwsze zapewne już odrzuciłeś ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

06 Lut 2012, 13:07

francuzy odrzucam ze wzgledu ze jezdzilem nimi i wygodne dobra auta ale niestety zawieszenie nie nadaje sie na nasze dziury za szybko cos sie z nimi dzieje a po za tym deneruje mnie rozwiazania techniczne np aby wymienic przegub w citoenie trzeba wymienic cała połoś

co do fordów własnie sprzedałem i owszem zadowolony ale chciałbym teraz cos innego
fiaty zupełnie do mnie nie przemawiają

potrzebuje silnik sprawny bezawaryjny.
skoro kolega mowi ze niemiecki 20tdi jest kiepski to jaki moze zaproponowac konkretnie.

seaty ciekawa propozycja altea jesli to tylko kombi wersja XL bo szukam duzego wygodnego bezawaryjnego auta. ale altea to tylko jak cos z 1.9 bo jak wyzej niemieckie 2.0 jest nieudane? zgadza się?

a co z koreańczyków? cos godnego uwagi?
krzesi00
Nowicjusz

06 Lut 2012, 13:26

dokładnie, z diesli koncerny VW szukaj tylko 1,9TDI na pompowtryskiwaczach bądź 2,0TDI Common Rail ale nie wiem czy dostaniesz takie, bo są jeszcze drogie

Fiaty mają jedne z najlepszych diesli więc szkoda, że odrzucasz bo auta są młode w porównaniu do innych i nie ustępują trwałością
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z koreańców to (linki przykładowe):
łatwo wyrwać od I właściciela z Polski ale unikaj białych i czerwonych bo były cienko malowane
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Lut 2012, 13:34

Ja bym celował w octavie II w 1.9 tdi ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

06 Lut 2012, 13:35

2.0 TDI mam 129 tys przebiegu oryginalne, nic się nie dzieje, uwierz mi i nie słuchaj bzdur o tym silniku że to szmelc bo gdyby był szmelcem bym się w niego nie pakował, radość z jazdy tylko wiadomo trzeba dbać o furę 1 min postoi przed podrożą i po podróży żeby turbinka odpoczęła ;), kolega taty kupił niebieską Altee XL(chociaż szukał c4 picasso) chyba o czymś to świadczy :) WYGLĄD I WYPOSAŻENIE W TEJ KWOCIE NIEPORÓWNYWALNE DO INNYCH AUT + zawieszenie twarde nic nie czuć na tylich kanapach jak się jedzie, trzyma się drogi jak mucha lepa ;D
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2012, 13:44

To że masz sczęście i ci się nic w tym silniku niedzieje to bardzo dobrze,życzę aby tak było jak najdłużej.jednak praktycznie każdy ci powie że ten silnik to niewypał(przynajmniej w pierwszych autach z nim),wszędzie o tym trąbią w gazetach,w serwisach,w raportach.Nawet ja pomimo że jestem fanem vw to również potrafię przyznać że ten silnik nie jest udany ;)
Niestety praktycznie każdy koncern ma jakis niewypał w swoich jednostkach
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

06 Lut 2012, 18:50

S3AT takie bajki piszesz, że nie wiem co... jakie wyposażenie? czy Ty wogóle porównywałeś je z konkurencją? bo ja tak i nie ma rewelacji...
co do 2,0TDI to nawet VW przyznał, że to był niewypał więc nie ma co sie sprzeczać, że to dobra jednostka, a że tyle jeździ ich po drogach to tylko zasługa stereotypów, a nie trwałości
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Lut 2012, 19:09

wyraź swoja opinie co ma kupić może hjundaja?
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2012, 19:10

podałem propozycje wyżej
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika