"Prestiżowy" kompakt za ok 100 tys zł

10 Wrz 2013, 22:16

pewnie tak ale z doświadczenia wiem, że praktycznie wszystcy to straszne cwaniaki typu "co to nie on"
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Wrz 2013, 23:58

tez sie tak dzida uczepiles tej bmw 1 :D ..bo w piatym biegu powiedzieli ze brzydka ? nigdy nie bylem fanem bmw ale akurat ta nowa jedynka bardziej mi sie podoba od poprzedniej
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

11 Wrz 2013, 05:53

Nigdy nie oglądałem piątego biegu ;) Mówię tylko, że 100k to malo na bmw 1 i to nie jest żadne bmw
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Wrz 2013, 10:30

Nie wiem co Ty się tak uczepiłeś, akurat koleżanka ma 1er poprzednia wersja i całkiem fajne auto, nowe jest dość brzydkie z przodu - jako fan marki przyznaję. Jednak wielu osobom może się podobać.

Poza tym spójrz na 1er coupe - naprawdę fajne auto według mnie i dobrze wygląda. Mówię o poprzedniej budzie coupe (rzadkie na drogach). Na pewno 100 tys to mało na nowe BMW, ale zdecydowanie za dużo na Hyundaia, czy zwykłego focusa. Szkoda by mi było pieniędzy szczerze mówiąc.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Wrz 2013, 14:48

kon146 napisał(a):W Audi siedzi ktoś kto ma kasę na naprawy silnika :mrgreen:

I nie ma w tym nic dziwnego. Z reguły jest tak, że ludzie zarobieni jeżdżą nową klasą premium bo ich na to stać. Co więcej, stać ich bardziej niż większość rodzin kupujących "prestiżowego hjundaja" w kredycie na 8 lat. Czym wyższa klasa, tym droższe utrzymanie. Jedni przeliczają na złotówki, inni na wygodę. Jednych stać, innych nie.
To, że ktoś wolałby Hyundaia niż BMW nie oznacza, że ten pierwszy jest bardziej prestiżowy. Najpewniej oznacza tylko tyle, że wybieramy to co jest tańsze w utrzymaniu.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

11 Wrz 2013, 15:05

Nie mówiłem, że musi być Hyundai. Ktoś podał świetną propozycję w tej cenie jaką jest nowiutka mazda 3 z benzyniakiem o mocy 160KM w najbogatszej wersji. To auto bym wybrał albo ceeda GT, a znaczek nie ma dla mnie większego znaczenia i co o nim myślą inni. Starsze 1 również mi się w marę podoba.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Wrz 2013, 17:52

BMW 1 to dla mnie już tylko namiastka prawdziwego bmw ale jakie by to bmw nie było to i tak w hierarchii samochodowego prestiżu będzie o lata świetlne przed hyundaiem, który raczej w takim rankingu piastował by pozycje z końca tabeli. Mieć do dyspozycji 100tys. i kupować hyundaia obojętnie jaki by dobry nie był to moim zdaniem nie najlepszy pomysł skoro można sobie pozwolić na coś zwyczajnie lepszego.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

11 Wrz 2013, 18:54

No ja nigdzie nie napisałem, że Hyundai jest prestiżowy, tylko wyjaśniam, że za cenę wypasionego Hyundaia, Mazdy czy Forda dostaniemy BMW, Audi czy Merca ze słabym silnikiem (szczególnie te 1,6 w BMW i 1,4 w Audi to awaryjna lipa) i podstawowym wyposażeniem więc nie sadzę czy będą aż o tyle lepsze. Po prostu dopłacamy mnóstwo kasy za prestiżowy znaczek kosztem tego co wymieniłem ale jakbyśmy mieli budżet na wypasionego kompakta premium czyli ze 150tys. to wtedy brałbym któryś z nich bez zastanowienia.
Ostatnio edytowany przez dzida, 11 Wrz 2013, 18:58, edytowano w sumie 1 raz
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Wrz 2013, 19:22

Kiedyś prestiż to był znaczek a teraz przy takich tworach jak mercA czy bmw1 można się załamać.

W tej chwili trzeba by się zastanowić i dodać że prestiż jest od np: marc E albo bmw5 bo niby to co jest niżej ma znaczek ale jedzie na poziomie zwykłego populusa tylko ma wiecej przycisków nazwałbym to koszulą z żabotami :D
Generalnie sam fakt kupna sedana typu Kia za 100k jest przerażający, zresztą tak samo mondeo czy avensis. Zwykłe auta do bólu, nie mające w sobie nic, średnie w komforcie, średnie we wszystkim.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe