Problem w wyborze autka...

15 Lut 2009, 17:53

Witam a więc przeszedłem już:

Fiata Cinqecento;
Deawoo Matiz;

i teraz jestem właśnie na etapie sprzedawania Matiza i zastanawiam się co kupić sobie teraz nie zależy mi na osiągach itd. Nie interesuje mnie również silnik 2,0 ma być ekonomiczny i tani w opłatach. Kolejna sprawa potrzebuje auto 5-drzwiowe ze względu na ojca inwalidę. Cena do 8,000 zł

Prosiłbym o pomoc w wyborze czegoś odpowiedniego jak i prosiłbym o rady na co zwracać uwagę przy kupnie. Serdecznie pozdrawiam.
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin

15 Lut 2009, 18:25

Może takie autka jak Peugeot Partner, Citroen Berlingo czy Renault Kangoo. Mozna kupić w tej cenie.
Zaleta: tylne drzwi są przesuwne więc łatwo wsiadać czy wsadzać.
Joter
Aktywny

15 Lut 2009, 18:33

A coś z typowych osobówek :> ?? i mniejszych silnikach chodzi dużo o te opłaty.
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Lut 2009, 18:47

te auta wystepują tez w silnikach 1,3l, wiec opłaty nie powinny zabijać.

Typowe osobówki toż tego jest cała paleta. Wrzuć na otomoto.pl parametry i wybieraj. Jak będziesz miał ze trzy typy to pytaj.
Joter
Aktywny

15 Lut 2009, 22:57

Myśle poważnie o Fiacie Brava rocznik pomiędzy 97 a 2000
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 16:19

Brava ponoć jak na Fiata udana. Jak na Fiata zaznaczam, ale to sa zasłyszane wieści. Sam sie dopytywałem czy Bravę warto brać.
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

IF gold award nagroda stylistyczna dla Audi A3
    Najnowsza wersja Audi A3 została ponownie nagrodzona za nowoczesną stylistykę. W oczach jury przyznającego nagrody iF, zarówno wnętrze, jak i wygląd zewnętrzny tego kompaktowego modelu z Ingolstadt, wyznacza zupełnie ...
    Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami
    Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...

16 Lut 2009, 19:41

No wlaśnie więc co myslicie o tym aucie powaznie co ??
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 20:34

Jako posiadacz własnie Fiata brava powiem Ci tak. Kup sobie taki samochodzik z silniczkiem 1,2 16V i jak bedziesz o niego dbał to naprawdę będzie Ci służył. Im młodszy kupisz to będziesz już miał prawdopodobnie takiego, który posiada blachy ocynkowane. Więc jak nie będzie bity to rdzy na nim nie zobaczysz. Silniczek przeze mnie wymieniony bardzo ekonomiczny, dynamiczny (ma 82 KM) i mało awaryjny jak się o niego dba. A dbać to znaczy regularnie wymieniać paski, olej i nie lać byle szamba.

Co do środka samochodu to posiada on naprawdę dużo miejsca i jest komfortowym samochodem.

Ale jakby co to możesz jeszcze pytać. Ja powiem tak. Kiedyś byłem właścicielem OPLA Corsy B 1.0 12V. Wychodziłem z założenia "niemieckie wykonanie jest dobre". Ni narzekałem dopuki nie zaczęła się sypać i zjadać ją rdza. Zarzekałem się, że niegdy nie kupię włoskiego samochodu, bo się sypią i teraz powiem z ręką na sercu, że na mojego fiata nie dam złego słowa powiedzieć.

Tak jest ze wszystkimi samochodami "jak dbassz to masz" , "jak nie dbasz to wielkie g.... masz"

Jak najbardziej polecam :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

16 Lut 2009, 20:49

No nareszcie odezwał się ktoś kto jest napewno godzien posiadania nie tylko Fiata,wogóle samochodu,tak trzeba podchodzić do swoich 4 kółek ,po prostu dbać,stosować profilaktyke a nie czekać aż coś strzeli na drodze.Fiat?Popieram przedmowcę,to dobry wybór.Rady przy kupowaniu?Brać dobrego mechanika,te kilka złotych wydatkowanych się opłaci!No i lepiej jest kupować brykę z trochę wiekszym przebiegiem i po dużym przeglądzie niż przed przeglądem z mniejszym przebiegiem.Ważne jest szybkie zorientowanie się jak właściciel podchodził do swego samochodu.Jeżdzić i nic nie robić?Czy odwrotnie.Ja gdy widzę w samochodzie zgniły,połatany tłumik to samochodu mi się odniechciewa!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 21:21

Też mi się bardzo podoba to auto lecz czemu tyle osób narzeka na te auta niestety nie stac mnie na wymiane co rok dlatego pytam.
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 21:48

Narzekaja ja własnie nie wiem czemu,no wiesz jesli ktos nie potrafi wymienic bezpiecznika to co się dziwić?Tacy narzekać będa na każdy samochód,ja jechałem kiedyś wioząc znajomego i zwyczajnie spalił mi się bezpiecznik od instalacji gazowej,wymieniłem go na drodze,ten znajomy potem gadal,ze samochod mi sie zepsuł! :twisted: Widział co wymienilem ale wiesz co ,potem kupił Megankę i mnie się pytał gdzie wlewa się olej.Ja nie kpię bo nie każdy musi wiedzieć no ale wiesz narazie ta Meganka nie chce sie mu psuć ale?Gdy spali się mu bezpiecznik to co?Serwis autoryzowany! :shock: :twisted: :roll:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 21:54

No dokladnie tylko że do 8,000 zl ciężko bedzie cos znalesc ciekawego z fiata brava co ty o tym myslisz ??
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 21:56

Witam a jakie jest mniej więcej spalanie Fiata Brava 1,2 silnik ??? Prosiłbym o odpowiedź. Na trasie i w mieście.
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 23:02

Tutaj masz średnie spalanie Fiata Brava z silnikiem 1.2 16V o mocy 82KM. Opinie wystawiane były przez użytkowników tego właśnie auta :
[link do autocentrum.pl wygasł]

Ale myślę, że najlepiej wypowiedziałby się Bartek_remix, jako że posiada to auto :D
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

20 Lut 2009, 09:19

Licze na jego wypowiedz własnie bo znałem fajne auto i chciałbym wiedziec na co zwrócic uwage przy kupnie tego auta :) silnik 1,2 l benzyna
Arkadiusz Konka
Konuss
Nowicjusz
Awatar użytkownika