Problem z automatyczną skrzynia biegów audi A2 1.2 TDI

21 Sty 2011, 21:50

Dzień dobry...

Kupiłem audi a2, lekko uderzone. Przed kupnem nim nie jeździłem, podczas jazdy testowej okazało się ze nie ma czwartego biegu. Otóż sytuacja wygląda w ten sposób ze jadę, biegi zmienia normalnie i wszystko działa dobrze do czwartego biegu. Przy próbie włożenia czwartego biegu przez automat coś tak zacharczy cicho i wyrzuca na luz i z autem nic się dzieje, nie ma gazu ale trzyma go na wolnych obrotach. Pomaga tylko wyłączenie samochodu i odpalenie na nowo i tak w kółko.

Drugi problem jaki zauważyłem to taki że nie działa manualnie przerzucanie biegów.

Macie jakieś pomysły co to może być ? Bardzo byłbym wdzięczymy za pomoc.
m.sta
Nowicjusz

Miejscowość: Bochnia

22 Sty 2011, 00:40

Proszę się zapoznać z tym .
Proszę również zapoznać się z tematyką działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach.
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Sty 2011, 00:58

Skrzynia pracuje w trybie awaryjnym dlatego nie możesz przerzucać biegów.Wyłączenie samochodu i odpalenie na nowo pomaga bo wtedy wychodzi z tego trybu dopóki znowu nie zarejestruje błędu.
Undertaker
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zima nadchodzi !!
    Zapalanie krok po kroku Jeśli auto jest mocno zaśnieżone, dobrze jest w pierwszym rzędzie oczyścić tablicę rejestracyjną. A już bardziej na serio - okolice drzwi (lub całe auto, o ile jesteśmy pewni, że zapali) po to, by ...
    Koncepcyjny Nissan Resonance
    Śmiała wizja Nissana dotycząca przyszłości crossoverów staje się rzeczywistością za sprawą europejskiego debiutu innowacyjnego samochodu koncepcyjnego Resonance. Model Resonance, który został stworzony przez ...