Problem z konkrolka od oleju Audi a4

23 Lis 2009, 23:15

Proszę o pomoc bo zaklady mechaniczne nie wiedza co zrobic ciągle tylko podpinaja pod komputer <niezadarmo> i mowia ze problem jest w instalacji elektrycznej, lub ze czujnik jest nie ten, chodz rzeczywiste cisnienie oleju jest dobre i olej znajduje sie w optymalnym polozeniu czujnik byl wymieniany na (podobno odpowiedni i bardzo dobry) to nie pomogło mechanik mowił że to problem z elektryką, elektryk mowil ze trzeba caly kokpit wyciagac i jestem bezradny bo nie wiem co robic nie chce podjac sie do tak radykalnych srodkow mam nadzieje ze okaze sie to jakąś błahostką . Dodam ze kontrolka w roznych sytuacjach się zapala i gaśnie, ale zawsze się włacza przy wyjezdzaniu z ronda czekam na rady i opinie.
Adi155k
Nowicjusz

Miejscowość: niwuen
  • 23 Lis 2009, 23:33

jeśli przy zjeżdżaniu z ronda to znaczy że olej zlewa się na lewą czyli jest realny problem z olejem. u znajomych w UWGA uniaczu tez migało a okazało sie że nie ma oleju w skrzyni biegów, więc i ty tam zobacz.
    Ps dobry warsztat nawet złotówki nie powinien wziąść jeśli nie naprawił choćby i rokj siedzieli i grzebali i wymienili pół samochodu
    psioter5

24 Lis 2009, 09:58

Zdejmij przewód z czujnika i pojeździj obserwując,czy kontrolka nadal będzie się zaświecać.Koniec przewodu zaizoluj lub zabezpiecz tak,żeby nie dotykała masy.Jeżeli będzie się zaświecać,to problem będzie w instalacji.A jeżeli będzie spokój,to wina leży albo po stronie czujnika albo oleju.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
      Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...