Problem z odpaleniem R19

03 Lis 2012, 11:37

witam.
Nie doszukałem się tematu.
mam problem z odpaleniem r19 mianowicie wymieniłem już 2 aku i dalej nie odpala, więc dalsze podejrzenia padły na rozruch/zapłon... co wy na to ?

przy przekręcaniu kluczyka, diody się świetnie palą, jak już dochodzi do odpalenia to nichuchu... jakieś piski i klekoty jakby jakaś zębatka przeskoczyć chciała a nie mogła ;( jak chcę ponowić czynność to już aku wygląda jakby miał ostatnie "pyrknięcie"

Edit:

odpalałem chwile temu na kable i też nic się nie udało :(
90FoxZG
Nowicjusz

Auto: Renault 19
0

03 Lis 2012, 14:28

Pisałem kiedyś o tym,mojej znajmej umarło R19 przed rodzinnym domem,auto stało na mokrej trawie,sprowadziła najlepszego mechanika we wsi,nawet się za to nie zabrał.Wziąłem auto na hol,zapaliło dopiero po 2 kilometrach ciągniecia,ale zapalilo :!: Potem znowu problem się pojawił ale w miejscu jej zamieszkania,to samo.Potem opowiadała,że wymieniono w serwisie jakieś elektroniczne urządzenie,i było po kłopocie,w kość dawała wilgoć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
0

03 Lis 2012, 14:39

temat do zamknięcia.

rozwiązanie:
przyjechał ziomek z serwisu akumulatorowego z nowym aku. podpiął i Renia odpaliła :) na poprzednik aku miałem ledwie co 3V i nie dało nic, drugi aku pewnie też tak słaby i nie hulało, jestem dumny z zakupu wydałem jedyne 169zł ;) a zapłon też zrobie bo cherla troszkę jednak :P ale przez zimę jeszcze da rade :)
90FoxZG
Nowicjusz

Auto: Renault 19
0