Problem z radiem GOLF IV

25 Sie 2008, 11:50

Mam pewien problem, a mianowice przy właczeniu radia w moim GOLFIE IV pojawia sie napis SAVE.
Co to oznacza ? trzeba wpisac jakis kod ??
POMOCY :(
season89
Nowicjusz

25 Sie 2008, 18:39

Tez tak mialem i musialem wpisac kod.Na niektorych modelach radyjek jest on napisany na obudowie radia. Wyciagnij radio i sprawdz
Piotr24
Nowicjusz

25 Sie 2008, 20:39

aha to napewno sprawdze bo w papierach nigdzie go nie ma...
a powiedz mi jeszcze co nacisneles zanim wpisales ten kod ??
bo ja mam miejsce na 4ero ccyfrowy kod
a radio firmy alpha

dzieki za odp
season89
Nowicjusz

26 Sie 2008, 10:38

Poszukaj na necie - "vw alpha".
Możesz też spróbować sposób, jaki działa w gammie IV: włącz radio z wciśniętymi klawiszami TP i TA. Po chwili napis SAVE zmieni się na 0000, wtedy klawiszami 1, 2, 3, 4 wprowadzasz odpowiedni kod (klawisz odpowiada cyfrze kodu, wpisujesz cyfrę naciskając odpowiednią ilość razy dany klawisz), podem znów TP i TA, aż pojawi się napis LEARNING... Tak jest w Gammie 4, jak będzie w Alphie - nie wiem... :(
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

26 Sie 2008, 15:41

dzieki wielkie chlopaki :)
poradzilem sobie juz z tym radiem...
i zauwazylem ze przy kazdym wyjeciu akumulatora tak sie reseuje...

pozdro :)
season89
Nowicjusz

28 Sie 2008, 20:27

season89 napisał(a):(...) zauwazylem ze przy kazdym wyjeciu akumulatora tak sie reseuje...

Dokładnie!
Chyba, że nabędziesz specjalne "plecki" z zasilaniem bateryjnym, które podtrzymują pamięć kodu podczas wymiany aku... ale chyba nie warto, bo robi się to rzadko, a jeśli znasz kod, i metodę jego wpisywania - nie jest to aż takie uciążliwe... ;)
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
    Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...
    Racjonalizatorskie pomysły pracowników Audi
    Program racjonalizatorski Audi, prowadzony po raz kolejny w roku 2012, dał impuls do wprowadzenia licznych rozwiązań usprawniających pracę w fabrykach Audi. W ubiegłym roku, w obu niemieckich zakładach, Ingolstadt i Neckarsulm, ...