Problem z sondą lambda 4runner

05 Lip 2010, 15:16

wszystko zależy od przeznaczenia auta ;)
do koła zapasowego raczej 50 litrowej nie włożysz :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Lip 2010, 16:08

ale Ty wiesz, że ja mam koło zapasowe od spodu a nie w bagażniku? :mrgreen:
i ten typ mówił, ze jak bym chciał butlę od spodu, to ona będzie około 80 litrów, jakaś specjalna bardziej wytrzymała i do tego zakonserwowana :mrgreen: Nawijał jeszcze, że ludzie u niego w terenówkach często tak robią i jak jeżdżą po błocie, w bodzie itp to wszystko jest ok, jedynie jakiś głaz albo coś może butlę wgnieść.

a auto ma być na bliższe i dalsze wyprawy i nie wiem co z tą butlą, czy wtykać ja w bagażnik i tracić miejsce ( bo tam ma być zabudowa do spania ) , ale być spokojnym o owe głazy :mrgreen: albo opcja druga: wywalamy zapasówkę ( może na to takie śmieszne coś co się na bok odgina i tam jest :mrgreen: , a może koło do bagażnika wsadzić i jak coś to można wyjąć i ryzykować a w razie w można je dowolnie przełozyć ? :mrgreen:

no już sam nie wiem
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

05 Lip 2010, 16:12

jeśli masz taką opcje to oczywiście tak było by najlepiej ;)
zapas albo na klape albo na dach i śmigać :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Lip 2010, 16:20

a właśnie mam opcje, ale o te " głazy to spokojnym chyba być co :mrgreen: pisaliście, że normalne butle sa mega wytrzymałe a ta będzie wzmocniona :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Lip 2010, 16:25

Nie wiem jak jest w 4-Runner, ale czy przypadkiem zanim głaz wgniecie butlę nie musiałby rozwalić pół doopy, albo cały most (no chyba, że pechowo przy cofaniu prześlizgniesz się nad nim i zatrzymasz na butli)? Butle torroidalne montowane na zewnątrz nieco różnią się od tych typowych we wnękę po kole. Są to najczęściej bult pełne w środku i przy tych samych rozmiarach bardziej pojemne.
Tutaj masz przegląd butli i na podstawie wymiarów sam określisz jaka powinna Ci wejść. http://www.stako.pl/index.htm
Obecnie
Jeep ZJ'95 LPG + 4" MT32"
textor2
Początkujący

Miejscowość: Z lasu

05 Lip 2010, 18:28

no dokładnie jest tak jak piszesz, najpierw urwie pół auta, lecz jak ktoś chce albo ma pecha to zawsze coś tam zmajstruje, butla nie zmieni prześwitu i tak jak ten kolo mówił : mi tam wejdzie 70-80 litrów i chyba z takiej opcji będę zadowolony. W końcu wyprawy to nie rock crawling :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator w naszym samochodzie
    W tym temacie nie dyskutujemy o problemach z akumulatorami i ładowaniem. Jak odłączać/podłączać akumulator? Przy odłączaniu klem od akumulatora najpierw należy odłączyć przewód minusowy – pozwoli to uniknąć zwarcia ...